Amnesty Int’l geeft zelf toe dat het Saydnaya verslag verzonnen was…

 

Afbeeldingsresultaat voor fake news amnesty international

a Een voorbeeld van fake news dat Amnesty Int’l op de korrel neemt .  Al zal sowieso niemand er geloof aan hechten.

… en volledig in het Verenigd Koninkrijk ontworpen werd!

Amnesty Int’l wereldwijd verspreide verslag van 48 bladzijden, met de ronkende titel over het ‘slachthuis’ van Assad: “Syria: Human Slaughterhouse: Mass Hangings and Extermination at Saydnaya Prison, Syria,” heeft de aandacht en verontwaardiging van alle poco media getrokken.  Niemand stelde zich vragen bij de aanklacht ‘misdrijven tegen de mens(elijk)heid door de Syrische overheid’ en hun eis voor een onafhankelijk en neutraal onderzoek naar de misdrijven in Saydnaya.

Nochtans geeft Amnesty International zelf toe in een hoofdstuk ‘methodology‘, vrij vertaald ‘manipulatie methodes’, dat er geen fysisch bewijs voor handen is voor de getuigenissen van vermoedelijke voormalige gevangenen en personeelsleden van de gevangenis, noch voor het cijfermateriaal van de Syrische ‘oppositie’.

De enige échte foto’s zijn afkomstig van een satelliet.

Bovendien werd door Amnesty Int’l toegegeven dat heel het verslag en filmmateriaal in het V.K. ineen gestoken is door middel van een proces dat ze  “forensic architecture,”  (forensische architectuur – m.a.w. een Disney-draaiboek), waarbij het gebrek aan actueel, fysisch, fotografisch en filmbewijs, vervangen wordt door een 3D-animatiefilm begeleid door geluidseffecten, ontworpen door audio-en videospecialisten, in opdracht van Amnesty Int’l.

Eyal Weizman, directeur van “Forensic Architecture,” wou wel toegeven dat uitsluitend  “memory” (herinneringen) de basis vormden voor zijn samenwerking met Amnesty Int’l en de basis leverde het voor 48 blz.-rapport.  “Vanuit de ‘herinneringen’ als bron bouwden we op wat er gebeurd is, over hoe het was als gevangene in Saydnaya”

Weizmans organisatie, “Forensic Architecture,” beschrijft op zijn eigen webstek zijn activiteiten:

Forensic Architecture is een onderzoeksagentschap met als basis Goldsmiths, University of London.

Wij beschikken over een team architecten, lesgevers, filmmakers, ontwerpers, advocaten en wetenschappers om analyses in wettelijke en politica fora te onderzoeken.
Wij leveren bewijs voor internationale vervolging aan teams, politieke organisaties, NGO’s en de Ver. Naties bij verschillende processen wereldwijd. 

 

Daar bovenop historisch en theoretisch geschiedenis onderzoek en de huidige toestand van wettelijke praktijken in het omzetten van de publieke waarheid.
M.a.w. speciale effecten-experten en hun instrumenten – normaal gezien gebruikt bij fictieve films voor de entertainment industrie of voor architectenbedrijven om een beeld te geven van nog onbestaande projecten – worden nu gebruikt om bewijs in een politieke context te produceren als er in werkelijkheid geen voor handen is.”

Lees meer bij Global Research

en hier over het ‘Kangoeroe rapport’:

Without providing evidence, Amnesty International accuses the highest Sunni religious leader in Syria, Grand Mufti Ahmad Badreddin Hassoun, of authorizing the execution of “ordinary civilians”. The Grand Mufti is a personal victim: his son was murdered by terrorists near Aleppo. Yet he has consistently called for reconciliation. Following the assassination of his son, Grand Mufti Hassoun gave an eloquent speech expressing forgiveness for the murderers and calling for an end to the violence. What does it say about Amnesty International that they make these kind of specific personal accusations, against people who have personally suffered, yet provide zero evidence?
In other words, special effects experts and their tools – usually employed in the creation of fictional movies for the entertainment industry or for architectural firms to propose yet-to-exist projects – are now being employed to fabricate evidence in a political context when none in reality exists.

4 gedachten over “Amnesty Int’l geeft zelf toe dat het Saydnaya verslag verzonnen was…

 1. Het siert A.I. dat ze deze manipulatie zelf toegeven. M.a.w. zij geven zelf hun “leugenpersbericht” toe. Dat kan niet van alle dergelijke zelfverklaarde dogma’s gezegd worden. We worden zo al tientallenjaren bedrogen en belogen betreffende WO 2, soms zelfs gesteund door de wetgeving…

  • @ Eddy

   en Eyal Weizman toont aan, op welke manier ook de geschiedschrijving over WO 2 naar de hand werd gezet: door het leveren van bewijs.
   Pat Condell, die de waarheid zo lief heeft, zou er eens en videootje over kunnen maken

 2. Zo een organisatie als Amnesty Internationaal is een uiterst linkse organisatie die ik absoluut niet geloof.Het zelfde met de rechten van de mens, ze zouden zich beter en juister noemen als rechten voor misdadigers, het zou in elk geval eerlijker zijn.

 3. Het is nog maar eens gebleken dat,men,bij de beoordeling van “feiten”,best met de Ratio begint i.p.v onmiddellijk de pathos van stal te halen.

  Vriendelijke groeten.

Reacties zijn gesloten.