“America is back”

Trust Icon - Warmonger Willy - Catawiki

Jimmy Dore geeft meer duidelijkheid over de buitenpolitiek van de bedaarde grijze duif Biden. Vergis u niet. Schijn bedriegt. Maak kennis met zijn buitenminister – de opvolger van pompeuze Pompeo – oorlogsfluisteraar Antony Blinken. De VSA gaan opnieuw wapens leveren aan Oekraïne. Het màg daar niet tot rust komen. Het legerarsenaal in Syrië wordt aangevuld (zie Quo Vadis, Syria) met oorlogstuig én manschappen. 1/3 van Bidens transition team (overgangsploeg – nieuwe regering) komt uit de organisaties die gefinancierd worden door de wapenindustrie. Voor oorlog is er altijd geld, veel geld… terwijl vele Amerikanen hun huur of lening niet kunnen betalen, of gezondheidszorg, of… voeding…. Biden zou miljoenen, miljarden in de economie kunnen steken, maar geeft het liever uit in Syrië om de olie te beschermen. Een kijker verwoordt het als volgt: “The USA needs a war to unite the country according to Joe Biden.” De VSA hebben een oorlog nodig om het land te herenigen,” vindt Joe Biden.

De nieuwe oorlogsminister, Antony Blinken, werd in een senaatscommissie op de rooster gelegd door Republikeins senator Lyndsey Graham. Dezelfde Graham die Trump in 2016 een ‘idioot’ en ‘mafketel’ noemde. Na diens verkiezing besloot hij eieren voor zijn geld te kiezen en vervelde tot Trumps steunpilaar. In 2019 echter was hij het niet eens met Trumps beslissing de troepen in Syrië terug te trekken (… wat in werkelijkheid slechts een verplaatsing naar het zuid-oosten, naar de olievelden bleek te zijn. Herinner u ook dat Trump voorgelogen werd door zijn eigen mensen over het juiste aantal militairen in Syrië.). En na de zgz. bestorming van het Capitool liet hij Trump als een hete aardappel vallen. Dezelfde Graham, deel uitmakend van de Commissie Buitenlandse Relaties “ondervroeg” de Democraat Antony Blinken naar zijn intenties en mening. Kijk en verbaas u. Je houdt het niet voor mogelijk dat ze hooggeplaatste leden van twee verschillende partijen zijn.

Als universiteitsstudenten op deze manier examen moeten afleggen, dan is er geen enkele gebuisd. De vragen van de examinator zijn zo suggestief dat de ondervraagde geen slecht antwoord kan geven. Maak kennis met de buitenpolitiek van de Democratische opvolger van Pompeo. Ze mogen in Syrië hun hart vast houden.

LG: Beschouwt u Iran nog altijd als de grootste sponsor (staat) van terrorisme?
AB: Ja.
LG: OK. Beschouwt u Israël als een racistische natie?
AB: Neen.
LG: OK. Da’s een goed begin. Afghanistan: bent u het ermee eens (met senator Shaheen) dat als we de Afghaanse vrouwen in de steek laten – die zo hard gevochten hebben om iets te zeggen te hebben over de toekomst van hun kinderen – het ook een weerslag zal hebben op de toekomst van onze kinderen… bent u het daarmee eens?
AB: Ja.
LG: China: minister Pompeo beschreef de Chinese Communistische Partij als betrokken bij de genocide op de Oeigoerse moslims. Bent u het daarmee eens?
AB: Ja, dat zou ook mijn mening zijn.
LG: U ben daarmee akkoord?
AB: Ja, dat zou ook mijn mening zijn.
LG: We zijn goed begonnen… (lacht)… Dat stel ik heel hard op prijs.
LG: Gelooft u dat de Chinese Communistische Partij de wereld misleidde over het coronavirus?
AB: Ja.
LG: Wat betreft Turkije: Het Congress nam een hard standpunt in dat men doorgaat Russische wapens te kopen en de S 400 (raketafweersysteem). Vindt u dat Turkije nog altijd moet bestraft worden tot hun houding verandert?
AB: Ik heb de zgn. Caatsa sancties bekeken. Ik meen dat wat Turkije gedaan heeft – als NAVO-bondgenoot – nl. de S 400 aan te schaffen is onaanvaardbaar. Het idee dat een strategisch – zgz. strategisch partner van ons – effectief in overeenstemming is met een van onze grootste strategische concurrenten in Rusland is onaanvaardbaar. Ik vind dat we de impact van de bestaande sancties moeten bekijken en dan beslissen of er meer nodig is.
LG: 20 jaar later. Waar staan we in de strijd tegen al-Qaeda en ISIS?
AB: ISIS: Over de periode van twee regeringen heen zijn we erin geslaagd het geografische kalifaat in Irak en Syrië uit te wissen maar we moeten de toestand in het oog houden.

Dit is slechts een stukje van de “ondervraging”. Op het einde van het volledige beeldverslag besluit LG: Dank u. Ik kijk ernaar uit met u samen te werken.

kazakkendraaier - de betekenis volgens Algemeen Nederlands Woordenboek