Als zelfs Amnesty International de balk in het oog van Hamas ziet…

Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende zaken.  Men kan zijn gelijk ook afdwingen.  De Allah-aanbidders zijn daar bijzonder bedreven in.

Amnesty International veroordeelt marteling door Hamas

Hamas is van plan om spoedig na het einde van het islamitische suikerfeest een aantal gevangenen te executeren. Directeur Midden Oosten van Amnesty International Philip Luther stelt executie en marteling door Hamas aan de kaak. Ook spreekt hij zijn zorg uit over het feit dat de executies in het openbaar plaatsvinden. (Nvdr: Is heimelijke marteling en executie dan wel verdedigbaar?)

Gaza, 20 november 2012. Palestijnse militanten van de Ezzedine al-Qassam Brigades, de gewapende vleugel van Hamas, sleuren het lijk van een geëxecuteerde man achter hun motorfiets doorheen de straten de stad. Het onfortuinlijke slachtoffer, een Palestijnse man, werd eerder samen met nog vijf anderen geëxecuteerd, omdat hij naar verluidt undercover zouden samengewerkt hebben met Israël. Zonder vorm van feitelijk onderzoek, noch proces noch verdediging, werden de zes Gazaanse Palestijnen prompt in het openbaar opgehangen.

Bekentenis tijdens marteling
Verschillende  gevangenen legden bekentenissen af terwijl ze werden gemarteld, zoals de 27-jarige H.M.A. die ‘’een verkrachting en moord’’ ‘bekende’ die hij als minderjarige zou hebben begaan. Zijn veroordeling tot de doodstraf is strijdig met internationaal en Palestijns recht, dat doodstraffen voor misdaden door minderjarigen verbiedt.
De 23-jarige F.A. bekende tijdens foltering door de militaire rechtbank ‘samenwerking met de vijand’. Tijdens de rechtszitting verscheen hij met een gewond gezicht en hij is volgens zijn advocaat aan zijn polsen en enkels opgehangen en geslagen tijdens zijn ondervraging.

Systematische marteling op grote schaal
Volgens Amnesty International staan er 40 executies gepland en vinden er systematisch en op grote schaal marteling en slechte behandeling van gevangenen plaats door Hamas. Sinds april 2010 vonden tenminste 16 executies plaats in Gaza. Acht van deze mensen waren veroordeeld voor moord en de andere acht voor ‘ samenwerking met Israel’.
De laatste twee executies vonden op 22 juni 2013 plaats in de Jazawat politiekazerne. De twee slachtoffers werden beschuldigd van ‘samenwerken met de vijand’.

Bron: Amnesty International

Lees hierover ook: http://brabosh.com/2013/08/11/pqpct-r61/ 

3 gedachten over “Als zelfs Amnesty International de balk in het oog van Hamas ziet…

  1. De Groten der aarde , de meest rechtvaardigen onder de noemer geplaatst van hof mensenrechten Amnesty (zogezegd) international , Europees hof en noem maar op , veroordelen wel (iets wat iedereen kan ) maar daar blijft het bij . Ik denk niet dat die vervloekte Hamas er wakker van ligt . Maar ze blijven Israel veroordelen , dat zijn , en volgens vele , de grote boosdoender , de slechterik , de stoute ! Het is een international trend geworden , de beschaving word veroordeeld ten voordele van de achterlijken , de middeleeuwers , de religieuse onozelaars . Ik wens laatstgenoemden een vlugge en confortabele reis naar de paradijzen van Allah ! daar kunnen ze eindelijk genieten van al hetgene dat hun op aarde ontzegd werd

  2. De beschuldiging: “samenwerking met de vijand (Israël)” blijkt ook regelmatig gebruikt te worden om leden van concurrerende Palestijnse organisaties terecht te stellen.

  3. Een geexecuteerde man achter een motorfiets door de straten sleuren . Dat noem ik pas beschaving en cultuur . Die mensen verdienen alle steun en begrip. Dergelijke walgelijke beelden zal je nooit in Israel te zien krijgen . Maar de joden zijn dan ook niet “beschaafd’ of cultureel ontwikkeld , die verdienen geen begrip noch steun. Integendeel ze worden tegengewerkt waar het maar mogelijk is.

Reacties zijn gesloten.