“Als Israël zou handelen zoals EUropa…

… zou het niet meer bestaan.”

Derk Jan Eppink:

 

“De EU durft eigenlijk geen ‘actie’ te ondernemen omdat zij zich wentelt in een permanent schuldgevoel over bijvoorbeeld armoede en klimaatverandering. Uit zelfverlossing wil zij een barmhartige samaritaan zijn met giften en goede woorden. Daarom kan de EU realpolitik mentaal niet eens aan.

Europa is het Nieuwe Testament; het Midden-Oosten is het Oude Testament. Israël beseft dat als geen ander. Als Israël zou handelen zoals Europa, zou het niet meer bestaan.

De EU loopt enorme veiligheidsrisico’s maar durft die amper te benoemen. Nu reizen duizenden jonge moslims uit Europa naar de ‘Islamitische Staat’; zij vertrekken als uitkeringsgerechtigden en komen terug als koppensnellers. Europa exporteert zo geen stabiliteit, maar importeert instabiliteit.”

“Ashton, where are you?”

“Lady Ashton, goodbye, I wish you well.”

het onland b en de EU

Lees heel het opiniestuk in de Volkskrant.

9 gedachten over ““Als Israël zou handelen zoals EUropa…

 1. Ik verwacht binnen afzienbare tijd dat uiteindelijk Turkije zal toetreden tot de Europese Unie. Dan kunnen de Europeanen op zoek naar het Beloofde Land

 2. De grootste tragedie van heel dat Europees Circus is , dat een heel kleine vetbetaalde minderheid , zogezegd de verkozenen des volks, bepalen wie onze vijanden en onze vrienden mogen zijn . Met wie wij moeten ” leren” samenleven en samenwerken . Hoe wij ons moeten gedragen tegenover bepaalde culturen of rassen . Het houdt maar niet op , zelfs choco Nutella kwam in opspraak wegens zijn vetgehalte..of een bepaald plastic speelgoed waar te veel , weet ik veel wat , in zou zitten , wat kinnekes hun gezondheid zou schaden enz enz Dan die smoelen van die onfeilbaren die zogezegde democraten . We krijgen ze regelmatig te zien met zure ernstige gezichten om de schijn hoog te houden , dat zij “echtig-en-techtig” begaan zijn met het lot van hun medeburgers, saluu m’n oor ! Hun eigen zakken , zullen altijd als eerste bediend worden en de meeste aandacht krijgen . Europa is een kwade droom waar wij , noch onze kinderen en kleinkinderen zullen uit ontwaken . Integendeel ! Waar is de tijd toen “leven” nog goed en eenvoudig was . Nog een beetje geduld en ge kunt fluiten achter uwe elektriek, nog een resultaat van de “democratie” van knappe gasten met het groen nog achter hun oren.

 3. Eindelijk het langverwachte boek “Koken met Verhofstadt” ligt binnenkort in de winkel . 1001 manieren voor het klaarmaken van appelen en peren. Eet uzelf rond en gezond

 4. Met de laatste regel zal wel bedoeld worden,

  Takkewijf aston tot nooit meer, je mag kreperen.

   • Geachte redactie,
    Ik had eigenlijk willen schrijven betreffende dat takkewijf dat ze ze kn kussen maar dat gun ik ze zelfs niet vandaar kreperen.
    Dat takkewijf is niet mijn goesting.

 5. In een recent artikel in de Zweedse krant ‘ Expressen’ uitte Carl Bildt -waar Epink in zijn artikel naar verwijst- zijn bezorgdheid voor de Jezidi’s. Hij was ter plekke geweest en had met de mensen gesproken. Maar hij krijgt lik op stuk van Nuro Kino, die schrijft hem :
  “10 jaar hebben wij u om hulp gevraagd. We zonden informatie en feiten, harde feiten aan het US State Department en aan u. Er kwam geen enkel respons en geen acties werden ondernomen om onze kinderen, vrouwen en mannen te beschermen. Je tweet en blogged dagelijks over zaken die voor u van groter belang blijken te zijn dan een genocide en toch wil je de indruk wekken een gesophisticeerde, internationale politicus te zijn. Maar nu dat de US met luchtaanvallen begint, ben je plots wel geïnteresseerd.” Uit het verder artikel blijkt dat Carl Bildt zijn kar aan de wagen van de US hangt en zoals de US meer geïnteresseerd was in de olie van Irak.

  Als de veiligheid van de Europese burgers aan hem zou worden toevertrouwd, kunnen we alleen maar hopen dat hij vlugger op gang komt. Informatie en harde feiten heeft hij al voldoende voorgeschoteld gekregen zodat hij meteen in actie kan schieten.

  • Mijd alle Zweden uit de internationale politiek, ze zijn er te extreem (links) voor. Denk aan Cecilia (Malmström), of zie wat ze hun eigen land hebben aangedaan met hun moslim-, homo-, en vrouwenverering.

Reacties zijn gesloten.