Als een paling in een emmer snot

Afbeeldingsresultaat voor trump loves islamWoensdag werden de laatste debatten gevoerd bij het Supreme Court (hoogste rechtbank) in de zaak Trump vs. Hawaï – de zaak die Hawaï had aangespannen tegen Trumps beslissing om burgers uit verschillende landen – de meeste moslimlanden – toegang te ontzeggen tot de VSA.

In zijn slotpleidooi verklaarde Trumps advocaat generaal Noel Francisco dat Trump met zijn toegangsverbod niet de moslims viseerde en staafde die conclusie met Trumps uitlating dat hij de islam als “één van de ‘greatest’ landen (!) van de wereld beschouwt”.

“De president was meer dan duidelijk op 25 september toen hij stelde dat hij absoluut niet van plan was een moslimban op te leggen.” 

“Well, the President has made crystal clear on September 25 that he had no intention of imposing the Muslim ban,” Francisco said, referring to the date that the third version of the ban was signed. “He has made crystal clear that Muslims in this country are great Americans and there are many, many Muslim countries who love this country and he has praised Islam as one of the great countries of the world.”

U kan de audio hier beluisteren en/of het transcript oproepen.

Merkwaardig.  Tenslotte ging het toch om de nationale veiligheid?  Verschillende versies van het presidentiële slot op de Amerikaanse deur werden één na één afgekeurd.  Landen werden eruit gehaald en andere toegevoegd.  In december 2015 pleitte Trump nog voor een volledige ban van alle moslims.    En was hij ervan overtuigd dat “de islam ons haat”.  Intussen heeft hij de Saoedi’s en enkele Golfstaten in zijn hart gesloten.   Wie zal er volgens het huidige plan uiteindelijk niet het “great land van de oneindige mogelijkheden”  mogen betreden?  Burgers uit Iran, Libië, Somalië, Syrië, Jemen en als énig niet-islamitisch land Noord-Korea en boze bewindvoerders van Venezuela.  In al de andere “many, many” landen wonen brave burgers, zelfs al zijn ze Allahaanbidders.

ThinkProgress

 

 

1 gedachte op “Als een paling in een emmer snot

  1. Pecunia non olet. Als je de Am. dollar maar als internationaal betalingsmiddel gebruikt ,ben je bij de goeden . Landen met andere gedachten moeten meer “amerikaanse vrijheid en democratie ” bijgebracht worden . Het is fijn vrienden te hebben met veel poen , als ze maar het ware spoor volgen.

Reacties zijn gesloten.