Alcohol schenken om dronkenschap te vermijden?

Gerelateerde afbeeldingEuh… een ietwat rare redenering, vindt u?

Psychologe Ariane Bazan: ‘Euthanasie toestaan om zelfmoord te voorkomen? Dat is toch een bizarre redenering’

…Psychische aandoeningen kunnen veranderen, soms zelfs heel plots. Depressie gaat over. Ook bij psychiatrische patiënten met ingewikkelde klachten wordt soms resultaat geboekt. Waarom zeggen we dan niet gewoon rechtuit dat het hier niet gaat over euthanasie maar over hulp bij zelfdoding?…

Lees meer…

 

7 gedachten over “Alcohol schenken om dronkenschap te vermijden?

  • Nee, maar wel van de rector van de Universiteit Antwerpen.

   Onze universiteiten zijn te wit, kwam hij in Terzake vertellen. Die arme allochtonen die een aula binnen komen schrikken zich dood, door al die witte gezichten in de aula en dat is voor hen zeer frustrerend.
   Crevits, die ook op het appel was, knikte ja. En samen zullen ze studenten naar de allochtonen in het middelbaar onderwijs sturen, om hen bij te scholen en voor hen de opening te maken naar de Uni.
   Crevits beweerde: IK heb voor het project enkele miljoenen uitgetrokken. Feit waarin ze zich vergiste: JIJ en IK zijn verplicht om in onze zakken te laten zitten.

   Van Goethem, in een vroeger leven directeur van de Dossin kazerne, momenteel dus rector, vergeleek de achterstand van de allochtonen met de plattelandsjeugd uit de jaren vijftig. Zonder blozen, ja dat soort mensen kan niet meer blozen, zei hij: toen moest zelfs aan de verstandigste van de klas door de leraar en de pastoor geleerd worden hoe ze hun schoenen moesten vastmaken en hoe ze goeie dag moesten zeggen.
   Mocht iemand nog in de veronderstelling leven dat het ambt van rector borg staat voor intelligentie, zal zijn mening moeten herzien.

 1. Ik begrijp niet WAAROM men hulp vandoen heeft om zelfmoord te plegen… niet iedereen kan een “beulsknoop” leggen, doch en gewone lus volstaat… èrger is het voor degene(n) die dan de gehangene dan “bij de benen” moet optillen om het touw door te snijden (bij verhanging ontsluiten zich alle sluitspieren hé 🙁 ).
  Wie zich een “kardoes-met-hagel” door de mond schiet, voelt dit niet eens, MAArrrrr doe dàt liefst in open lucht, want het hoofd spat uiteen zoals eeen rijpe meloen… een vies karweitje om de restjes van de wanden te schrapen. 🙁
  TOCH raadt Fikken het NIET AAN om zichzelf van het leven te beroven WANT… Indien men de éne dag de stommiteit uithaalt om zelfmoord te plegen, is men ‘s anderendaags niet meer in de mogelijkheid… om een àndere stommigheid te begaan 😀

Reacties zijn gesloten.