Airtrax

lovenaarA2De vindingrijkheid kent geen grenzen!

Naar aanleiding van de publicatie “Men zegge het voort” van Freddy Van Gaever dd. 08.07.2014 is er hoopvol nieuws om de vliegtuigreiziger nog meer te kunnen plunderen.

De internationale luchthaven Maiquetia van Caracas (Venezuela) heeft zopas beslist de vliegtuigreiziger een extra-taks te doen betalen voor het “inademen van zuivere lucht” na de installatie van een “luchtzuiveringssystem op basis van ozon”.
Dit heeft al geleid tot sarcastische commentaren in de zin van “er is geen water in de W.C.’s, de airco werkt niet, er lopen zwerfhonden in de luchthaven,…… maar er is wel ‘ozon’”.
Het bedrag van de taks bedraagt omgerekend 20 US dollar.

Het ligt dan ook in de lijn der verwachtingen dat dit voorbeeld snel navolging zal krijgen. Alle middelen zijn immers goed om de actieve bevolking geld uit de zakken te kloppen.
Ik citeer uit de publicatie op de webstek van Zero Hedge:

“And in a “developed world” obsessed with minizing the impact of fossil fuels and maximizing the size of friendly totalitarian governments everywhere, and which is one reserve currency announcement away from being far more insolvent than Venezuela, one can be sure that Venezuela’s experiment with air trax is coming to a socialist paradise near you.“

Dit citaat zegt dan ook alles. Na de Antrax, is er nu ook al de Airtrax.
Waar gaat dit eindigen?!

Lovenaar

BBC

3 gedachten over “Airtrax

  1. Op voorwaarde dat het géén “beestenweer” is, hebben wij aan de kust… steeds “schoon weer”. 🙂
    Maar… “slecht- of mooi weer”, dàt speelt voor ons géén rol want (nog steeds) hebben wij frisse lucht-à-volonté, èn GRATIS bovendien. (^_-)

Reacties zijn gesloten.