AfD rukt op

Afbeeldingsresultaat voor AfD BrandenburgNa het verkiezingssucces in Mecklenburg-Vorpommern en Berlijn zou de AfD volgens een peiling ook in Brandenburg in opmars zijn.  De partij zou daar met haar plaatselijke voorzitter Alexander Gauland 20% behalen, tweede sterkste partij in dit Bundesland.
In Mecklenburg-Vorpommern behaalde de AfD 21%, in Berlijn 14%.  Bij de laatste gewestverkiezingen in Brandenburg mocht de partij 12% optekenen.

De rode kameraden blijven er met 30% de sterkste fractie.  De Merkelpartij glijdt verder af naar 17%,  dezelfde stand als de Linke.  De Groenen mogen op 6% der stemmen rekenen, de FDP op slechts 4%.

“AfD zieht schon wieder an der CDU vorbei”, kopt Bild.  ‘Schon wieder’. Volgens Die Welt “kunnen de partijen aan deze peiling nog iets veranderen”, want de volgende gewestverkiezing in Brandenburg zal pas in de herfst van 2019 plaats vinden.

In elk geval zal de afwijzing van het AfD-voorstel voor een boerkaverbod niet direct de kiezers van mening doen veranderen.   AfD scheitert mit Vorstoß für Burka-Verbot 

Wie Duits begrijpt en zich voor Alexander Gauland interesseert, kunnen wij dit artikel aanbevelen: “Hitler hat den Deutschen das Rückgrat gebrochen”

 

 

Eén gedachte over “AfD rukt op

  1. Zou het kunnen dat er een verband bestaat tussen “”Mein Kampf”” van Adolf Hitler
    en De Koran van den Mohammed . Beide bestsellers spreken van het uitroeien van ongewenste bevolksgroepen of ongelovigen en beiden spreken van een superieur
    volk , het germaanse en de Islamieten beleiders van de enige echt en techtige god

Reacties zijn gesloten.