AfD-klacht tégen Merkel wegens machtsmisbruik

Merkels EU-Politik: Ein schwarzer Tag für Europa - taz.de

De AfD heeft klacht ingediend bij het federaal Grondwettelijk Hof in Karlsruhe tégen Angela Merkel voor haar inmenging in de benoeming van de premier in het gewest Thüringen na de verkiezingen van februari 2020.

FDP-er Thomas Kemmerich werd met behulp van de stemmen der CDU en de AfD tot premier verkozen. Het was de eerste keer dat de AfD-stemmen een premier in het zadel hielpen en dat was niet naar de zin van Merkel. Tijdens haar bezoek aan Zuid Afrika noemde ze dit feit “onvergeeflijk” en de resultaten zouden moeten “nietig verklaard worden.”

De AfD vindt dat ze door de uitlatingen én de publicatie op het internetkanaal van de federale regering het recht van de AfD op gelijke kansen beschadigd wordt. Uitspraak wordt pas binnen enkele maanden verwacht.

Thomas Kemmerich werd dus volgens de instructies van Merkel geen premier. Bodo Ramelow mocht aan het roer blijven. Liever een “Linke” dan een conservatieve politicus die met de steun van de AfD de Thüringer regering had kunnen leiden.

De AfD heeft intussen ook een motie van wantrouwen ingediend tégen Bodo Ramelow.

https://www.merkur.de/politik/thueringen-wahl-linke-ramelow-ministerpraesidentenwahl-riexinger-reiche-erschiessen-skandal-13572997.html

Wat vooraf ging: