Aanslag op het leger is “vrijheid van meningsuiting”

Aanslag op het leger is “vrijheid van meningsuiting”

Bij een aanslag op een Duitse legerbasis in Havelberg (Saksen-Anhalt) werden er zaterdagnacht 16 voertuigen zwaar beschadigd of volledig verwoest.  De schade wordt op enkele miljoenen euro geraamd.   Het ministerie van Defensie heeft overal de veiligheidsmaatregelen verhoogd.  De politie spreekt over een buitengewone toename van geweld tegen het leger en kan niet garanderen dat er niet meer gerichte aanvallen op militaire doelen zullen volgen..  De media roeren niet teveel in de brij, want waarschijnlijk gaat het toch weer om een actie van de “brave” linkse kameraden.

Zaterdag was er immers een actiedag “War starts here” (De oorlog begint hier) op het oefenterrein van het leger in Altmark, Saksen-Anhalt.

Een eerste spoor naar de daders loopt naar dit “War starts here“-kamp, 60 km verwijderd van de brandaanslag.  Zij ontkennen de verantwoordelijkheid, maar loofden de aanslag als “een actie om oorlogsmateriaal te ontwapenen”.  In dezelfde zin uitte zich Monty Schädel, politieke zaakvoerder van het Duitse Vredesgezelschap met “Als legervoertuigen branden, dan valt dit onder de vrijheid van meningsuiting in dit land”.

In het verleden was het leger herhaaldelijk het mikpunt van aanvallen en vernietigingen.  In 2009 te Dresden werden 40 voertuigen in de fik gestoken en bedroeg de schade 3 miljoen euro.

Bron: PI

2 gedachten over “Aanslag op het leger is “vrijheid van meningsuiting”

  1. Als de lijn wordt doorgetrokken en Monty Schandel samen met zijn Duitse Vredesclub de lucht wordt ingeblazen valt dat ook onder De Vrije Meningsuiting. Het Syrisch conflict is geen oorlog maar een uiting van een verschil in mening . Het klinkt in ieder geval een pak vredelievender .

  2. Die brandstichting is puur de schuld van de korpsoverste van dat “Panzerpionierbattalion 803″…
    Als “hogere officier” moest hij er maar voor zorgen dat er “ten àllen tijde” voldoende (Mèt scherp-bewapende manschappen) , patrouilles uitgevoerd werden.
    Laat hem maar voor de Krijgsraad komen om zich te verantwoorden.
    “Pas de pitié pour les vaches (!)… pour les porcs non plus”
    In ‘t Westvlaams klinkt dat: “Gèn genoade voe de koeiebeestn, voe de zwiens ook nie”

Reacties zijn gesloten.