Recordaantal leerlingen van school gestuurd vorig jaar

MarnixlogoRecordaantal leerlingen van school gestuurd vorig jaar

Bijna 2.500 leerlingen werden vorig jaar definitief geschorst en van school gestuurd. Een absoluut record, zo schrijven de kranten Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.

In 2012 stond de teller in Vlaanderen op 2.474 dossiers. Verhoudingsgewijs tekent Brussel voor een nog forsere stijging: van 84 tuchtprocedures naar 150. Gent telt 221 gevallen, Antwerpen zag het aantal vermeerderen van 274 jongeren naar 388. Dat blijkt uit cijfers van minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A), opgevraagd door Vlaams parlementslid Paul Delva (CD&V). Voornamelijk jongens vliegen van de schoolbanken.
In drie jaar tijd nam het aantal uitgesloten scholieren met een derde toe.

De voorzitter van de Vlaamse scholierenkoepel, Lyle Muns, spreekt van een “schrikbarende evolutie die dringend tot nadenken stemt” en hij vindt dat schoolbesturen “te snel gebruikmaken van het instrument”. Schorsen van leerlingen lost het probleem overigens ook niet op, meent Muns. “De jongere komt nog meer in de problemen.” 

Bron:  http://www.demorgen.be/dm/nl/1344/Onderwijs/article/detail/1677012/2013/07/29/Recordaantal-leerlingen-van-school-gestuurd-vorig-jaar.dhtml

Er is hier duidelijkheid over welke leeftijdsgroepen het gaat en welke afdelingen/richtingen! Deze cijfers zeggen niets over de afkomst van deze leerlingen. En gezien het verleden is het een uitzondering dat het om een eigen Vlaams kind zou kunnen gaan met eventuele karaktermoeilijkheden.

Het ligt voor de hand dat het hier om gedragsproblemen bij jongens gaat die men kan linken aan de groeiende moslimgemeenschappen in Brussel en Antwerpen (hier zijn geen vergelijkende cijfergegevens voor Gent). De invloed of sympathie hebben voor sharia4belgium of moskee of andere moslimorganisaties om bv.. te gaan vechten als djihadstrijder. Eens dat de jongeren in de klauwen belanden van die organisatie en door de islamextremisten gehersenspoeld werden, kan men als school weinig of niets meer doen om het ten goede te doen keren.  De islam werd immers als godsdienst erkend en men ziet niet het gevaar van een gewelddadige totalitaire ideologie, die de islam in werkelijkheid is.

Marnix.

 

Zie in dit verband: VB vraagt intrekking erkenning islam  11.06.2012  http://blog.seniorennet.be/angeltjes/archief.php?ID=1176067

 

3 gedachten over “Recordaantal leerlingen van school gestuurd vorig jaar

 1. Sotty, verkeerde titel laten staan op de site!

  Wie zou daar verantwoordelijk voor zijn??!!
  Voorbeelden wekken, daden strekken!
  De jongeren worden schoolmoe, en belanden in het zogenaamd watervalssysteem!
  Desbetreffend heb ik verleden jaar een brief naar Pascal Smet gestuurd, omdat we eveneens met die moeilijkheden te kampen hadden, maar aan antwoord???
  Allee, wat denkt een échte Vlaming wel?!!
  Nadien heb ik dit jaar aan Filip Dewinter mijn grieven overgemaakt, gealludeerd over die moeilijkheden, en hij heeft mij in de kortste keren geantwoord en om de inhoud van mijn schrijven / PASCAL SMET gevraagd, die ik meteen heb doorgestuurd!

  Reageer ↓

 2. Indertijd bij de verplichte militaire dienstplicht heb ik nooit geweten dat een bepaald individu uit het leger werd gestuurd wegens “ambetant” gedrag . Het leger had andere oplossingen die ze nu schandalig zouden vinden . Rechten van dit en rechten van dat , dat past niet in een maatschappij waar alles mag en moet kunnen

 3. Die schandalige oplossingen waarover Golfbrekersvriend Rene het heeft vonden plaats in het “Kamp van Elzenborn”: ‘s zomers kon men iedere dag zand & stof vreten, in de winter scheelde het niet veel of men zou het vlees van z’n eigen karkas rillen.
  “Ah, those were the days” … waar men leeuwen temden {waarbij velen “innerlijk” om hun moeder schreeuwden, en ‘s avond, liggend op hun strozak en denkend dat hun medeleeuwen reeds sliepen, hun tranen vrije loop lieten.}

Reacties zijn gesloten.