Aan het Griekse front (5)

A neo-Ottoman invasion of Europe and the UK, thanks to Merkel, who ...

Ottomaanse haat. Fikret Simsek, een populaire Turkse zanger uit zijn afkeer met een lied waarin wenst hij dat dat Ottomanië gespaard mag blijven en dat het virus zijn biezen pakt naar vijandige staten zoals Rusland (Poetin), Egypte (al-Sisi), Syrië (al-Assad), de VSA (Trump) en – vanzelfsprekend – Griekenland in zijn geheel, dat hij “de smet van een tijdperk” noemt. (…)

De Turkse regering heeft in al haar wijsheid beslist de losgelaten sprinkhanenplaag aan de grens met Griekenland (Kastanies) terug “in hun kot” te steken. Ca. 5800 (Ekathimerini heeft het over 10.000) werden opgepikt, in dezelfde bussen gestopt die hen gebracht hadden en zullen naar verluidt verdeeld worden over 9 provincies om vervolgens een retourticket naar hun eigen Prachtland uitgereikt te worden. Zodra corona het vliegen mogelijk maakt. Het is volgens de minister echter maar tijdelijk, want na de coronacrisis zullen de “Turkse autoriteiten niemand een haarbreed in de weg leggen als ze het Ottomaanse Rijk willen verlaten”. De chantage stopt niet.

Iets zegt ons dat de EU / Merkel er voor iets tussen zit, nl. ingegaan is op de chantage en een behoorlijke som in de Turkse staatskas gestort heeft. Dit wordt bevestigd door o.a. deze maatregel: het EU-parlement keurt de financiële steun voor landen met COVID-19 goed. Opmerkelijk is onderstaande paragraaf, waarin het parlement de voorwaarden voor het EU-solidariteitsfonds aanpast. “Oorspronkelijk bedoeld om landen te steunen bij rampen, maar vanaf nu ook van toepassing voor lidstaten en landen in de toetredingsprocedure als de gezondheid van de bevolking, zoals bij de coronavirus pandemie, in gevaar komt.” En dan snijdt de officiële Turkse verklaring over de terugtrekking der “vluchtelingen” aan de Griekse grens hout: er wordt immers als reden de coronacrisis aangevoerd.

The Parliament approved amending the EU Solidarity Fund regulation as well. The fund was initially set to assist countries affected by natural disasters but from now on, member states and countries in the EU accession process will be able to request support in case of public health crises like the coronavirus pandemic. 

Volgens Der Spiegel wordt door de Duitse Geheime Dienst bevestigd dat Turkije de gebeurtenissen der laatste vier weken aan de Griekse grens opzettelijk zou aangevuurd hebben. Volgens de gegevens zou de Turkse overheid “vluchtelingen” in bussen gedwongen hebben om ze naar de grensregio te rijden. Onder de meute ook Turkse geheime agenten die het vuur, het geweld, moesten aanwakkeren.

Dat velen van hen niet vrijwillig op pad naar het westen vertrokken werd door getuigenissen (sociale media) weken geleden al bevestigd. Velen van hen spraken perfect Turks, hadden een leven in Turkije opgebouwd.

De Turken blijven de Grieken onverminderd intimideren: Turkse gevechtsvliegtuigen drongen zaterdag verschillende keren binnen in het Griekse luchtruim. (…)

Turkey withdraws migrants from Evros land border

Türkei steuerte Ansturm auf griechische Grenze