Zwart telt dubbel

4,024 Double Vision Photos - Free & Royalty-Free Stock Photos from  Dreamstime

Het is nog niet zo ver. Echter als het van prof. Brandon Hasbrouck, verbonden aan de Washington and Lee University, Virginia, afhangt dan moeten in de toekomst de stemmen van zwarten dubbel geteld worden. Dit om een “raciaal eerlijke” samenleving te creëren en het “structureel oneerlijke” politieke systeem der VSA te ontbinden.

Hij maakte dit voorstel op het progressieve nieuwsplatform “The Nation”. Hij vindt dat het VSA politieke systeem oneerlijk veel gewicht geeft aan blanke stemmen, gedeeltelijk omdat staten met een dominante blanke bevolking en een kleine bevolkingsdichtheid, zoals Wyoming, twee senatoren toebedeeld krijgen, terwijl voornamelijk zwarte steden zelden de vooral blanke stemmen elders in hun staten kunnen overtroeven.

Hij ging vlot voorbij aan het feit dat de zwarte stemmen in Atlanta, Detroit, Milwaukee en Philadelphia Joe Biden het presidentsschap verleend hebben, door te stellen dat de resultaten in Georgia, Michigan, Wisconsin, and Pennsylvania “angstaanjagend nipt” waren.

https://www.thenation.com/authors/brandon-hasbrouck/