Zogezegd

MM900236531[1]Zogezegd

Eén van de voordelen van de splitsing van belgië is dat links in Vlaanderen een toontje lager zou moeten zingen.  Want nu kunnen ze dankzij de PS een grote mond opzetten.”

Gerolf Annemans, VB-voorzitter, in Knack (11.09.2013) in dubbelinterview “Botsing van beschavingen: G. Annemans (VB) en P. Mertens (PVDA)

1 gedachte op “Zogezegd

 1. Links en Rechts.
  De linksen steunen elkaar over de taalgrens heen, l’union fait la force, nietwaar? Rechts in Vlaanderen heeft maar één partij (en een andere die constant in een spreidstand staat), alle anderen zijn centrum-links, links en extreem links. Wallonië heeft geen rechtse partij, en hadden ze die wel dan zou het mij verwonderen dat die Rechts Vlaanderen zouden steunen.
  De Walen hebben trouwens een last op hun schouders die ze al lang meedragen. Vlaanderen is steeds historisch een welbepaald gebied geweest dat iedere machtshebber in het verleden in Europa ooit heeft willen bezitten. Vlaanderen heeft dan ook aan practisch iedere machtige staat gedwongen toebehoord.
  Wallonië bestaat maar sinds 1830, het zijn ex-Fransen die in feite hun vaderland verloren hebben of verloochend en in 1830 een gedwongen huwelijk moesten aanvaarden met Vlaanderen. Ze hebben er wel hun voordeel uitgehaald maar gunnen de Vlamingen niets. Ze deinzen er niet voor terug om volledig van richting/overtuiging te veranderen als het hen goed uitkomt zoals van anti-royalisten tot royalisten te worden.

  Van Coburgers naar co-burgers
  De Coburgers, gewiekste historische manipulateurs, weten ook waar hun broodje gebakken is natuurlijk. Ze zijn nu co-burgers geworden, ze gaan het gewone volkje begroten en handjes geven, zelfs een kus mocht want het gewone waalse volkje riep tijdens hun blijde intrede luid van: vive le roi etc.

Reacties zijn gesloten.