Gerda’s ontdekkingsreis

We blijven Gerda volgen aan de hand van ontvangen berichtjes

do 12/09/2013 6:01

Dag 10 na geproefd te hebben van het eerste Tibetaans klooster zijn we met de bus vertrokken voor een onvergetelijke mooie rit.

We waren nog maar net via de nodige haarspeldbochten aan de “Grasslands” en in de verte de eerste besneeuwde bergtoppen of een sliert vrachtwagens versperde de weg, een van de te zwaar beladen truckers was in een van de bochten van de weg geschoven en versperde de volledige weg. Dit was op zich al de moeite, terwijl een buldozer trachtte die er uit te halen waren andere chauffeurs hun banden, die vermoedelijk al stuk gereden waren, aan het vervangen. Na een uur konden wij en de gewone wagens al zigzaggend voorbijsteken en konden we verder rijden in een adembenemend en overweldigend landschap van het Tibetaans Plateau en hebben we de eerste Tibetaanse nomaden ontmoet (hetgeen eigenlijk door China verboden is, zij moeten nu een vaste woonst hebben zodat de regering er greep en toezicht op heeft).

We zijn dan nog naar een volledig lemen dorp geweest, Gan Jia Bajiao, nog gebouwd tijdens de Han dynastie, meer dan 2.000 jaar geleden. Hier is de tijd blijven stilstaan.

Dag 11 vandaag in Tongren, met weer kompleet andere mensen, prachtige klederdrachten, al echte Tibetanen, heb hier ook de kora met de vele gebedsmolens gelopen en genoten van de prachtige vergezichten. Dit is en blijft genieten van elk moment en de vele impressies die op je af komen.

Deze namiddag rijden we naar Xining maar we gaan nog eerst naar het klooster van Wtong Si
Tot het vervolg
Gerda