3 gedachten over “Zogezegd

  1. Volgens mij moet je er niet meer achter zoeken. Net zoals Luc van Balberghe het stelt “aandacht nodig, professor?”

  2. Deze perfesser gaat het fossiel Eyskens achterna, zoveel is duidelijk. Inderdaad, een laatste stuiptrekking van iemand die voelt dat zijn pijp bijna uit is, en die nog vlug wat schreeuwt om een beetje extra aandacht nu weinigen hem nog kennen, laat staan waarderen. Wie interesseert het nu in godsnaam of Etienne Vermeersch al dan niet nog in een god gelooft? Niemand uiteraard. Maar blijkbaar is hij toch nog altijd niet helemaal in orde met zijn geweten, en moet hij het nog eens luidop van de daken schreeuwen als om zichzelf ervan te overtuigen: ‘Ik geloof niet meer in god (allah?). ik heb finaal met hem afgerekend ! Hoort u mij, god (allah)?’

    En ik die overigens de hele tijd dacht dat ‘allah’ enkel het Arabische woord was voor ‘god’ in de monotheïstische betekenis van het woord. Hoe zit dat nu met de perfesser zijn schroom inzake zijn even hard zijn voor ‘allah’ als voor ‘god’, die blijkbaar dan toch een en hetzelfde begrip zijn? Dus, hij heeft schroom om ‘even hard te zijn voor god als voor god’.

    Doktersbezoek lijkt me alleszins aangewezen. Doen, zou ik zeggen, mocht ik in zijn plaats zijn. Er bestaan immers pilletjes die dit verouderingsproces toch wat kunnen afremmen. Ze kunnen veel de dag van vandaag.

  3. Telkens als ik iets van die man verneem stel ik mij IEDERE KEER – zonder uitzondering – de vraag: wat scheelt er met die man dat hij telkens zichzelf moet overtuigen dat hij niet mag vergeten dat hij ooit zijn kap over de haag heeft gegooid.

Reacties zijn gesloten.