6 gedachten over “Zogezegd

 1. De agressiviteit van de “Arabs” zou een oorzaak kunnen hebben in het onverdoofd slachten. Zeer kort en eenvoudig gezegd: het lichaam maakt cortisol aan op het ogenblik van stress en een dier dat onverdoofd wordt geslacht verkeert in de hoogste graad van stress. Cortisol is een steroide hormoon en bereidt het lichaam voor op een vlucht of vecht situatie. Het belemmert de productie van insuline om de glucose direct naar de spieren te zenden als krachtbron. Het vernauwt de aders waardoor het hart vlugger gaat pompen en het bloed vlugger gaat circuleren. Meestal worden de dieren eerst nog wat gemarteld wat de stress factor ten top drijft.
  Het vlees van het geslachte dier bevat dus cortisol en dat in combinatie met de graad van testosteron dat de “Arabs” blijkbaar hebben zou de oorzaak van de onbegrijpelijke agressiviteit kunnen zijn.
  De Joden die ook ritueel en dus onverdoofd slachten martelen de dieren niet.
  Dit gezegd zijnde wil ik toch duidelijk maken dat ik onverdoofd slachten zowiezo veroordeel.

  • Afgezien van het martelen van dieren weet ik eigenlijk niet wat ik verkies. Als je de volgepropte vrachtwagens met dieren voor de slacht zie, vraag ik me soms af waarom ze die gang van de wei of stal naar het slachthuis moeten maken? En dikwijls nog uit het buitenland komen o.a. Engeland en Holland. Ik heb ooit op een boerderij een varken zien slachten door een vakkundig man. Eén steek in de slagader en het was onmiddellijk dood. Een aangenaam zicht, door die enorme bloeding, was het niet, maar in een slachthuis zou ik ook gruwelen.Zijn ze met een elektrische schok beter af? Op een reportage zag ik die dieren ook stuiptrekken na die schok, na eerst met de poten te zijn opgehangen.

   • Volledig akkoord! Wij vinden dat gruwelijk maar de Arabieren vinden het een vermaak!

    • Dieren. Een bewijs van hoe hoogstaand wij eens waren. In de late middeleeuwen, toen de jacht nog vrij was, was het in onze contreien verboden om te jagen als het gesneeuwd had. Hun sporen waren in de sneeuw te makkelijk af te lezen voor de mens en de dieren hadden daardoor geen schijn van kans. Hieruit volgt ook waarom men zo een afschuw had van stropers omdat hun methoden, met klemmen en vallen, als onrechtvaardig en barbaars werden beschouwd.

 2. Wijzelf zouden dan ook agressief moeten zijn, want kippen worden nooit verdoofd.

 3. Ook ik ben tgen onverdoofd slachten van dieren maar isla

Reacties zijn gesloten.