Zivilcourage in Berlijn

Betoging tegen de beperking van de vrijheid, tegen de coronamaatregelen, verboden door de politiek, door een rechter alsnog toegestaan. U ziet hier en nu de beelden van de toestromende massa. Naar verluidt zou Antifa onderweg zijn, resp. infiltreren, vermomd als QAnon. Opvallend het groot aantal rood-wit-zwart vlaggen van het Kaiserreich.

Heel de wereldpers is getuige. In alle kranten, op alle continenten, trok de aankondiging, het verbod, de toestemming van de rechtbank… de aandacht.

Merkel zal niet goed gezind zijn…

De Juso’s, de jongsocialisten ook niet. Ze staan hier met een mini-groepje beteuterd te kijken naar de voorbijtrekkende massa die hen uitlacht:

Let wel: dit is een “live stream”. Straks valt dit stil. Morgen kunt u heel het relaas bekijken.

Actuele stand: 15 u 45″: de betogers mogen niet verder trekken, omsingeld door de politie, kunnen niet vooruit of achteruit. Ze moeten gaan zitten op de grond. Reden: ze houden niet genoeg afstand van elkaar, ze moeten een mondmasker opzetten en ze mogen geen muziek meer spelen, resp. maken. Alles verliep tot dan vreedzaam. Veel witte ballonnen. Men scandeert: “sluit jullie aan”. Tussen de betogers: oproerpolitie…

U bekijkt hieronder een filmfragment van een regeringszender, die de betogers beschrijft als o.a. Querdenkensympathisanten, neo-nazi’s uit het Roergebied, coronacritici, corona-ontkenners, rechtsextremisten, Reichsbürger, ontevredenen met de regeringspolitiek, hooligans uit verschillende Oost-Duitse Länder… maar eigenlijk overwegend vreedzame burgers die hun ontevredenheid uitdrukken… én.. in het algemeen “zeer mediavijandig”… waarop: “Verstehe… das klingt sehr explosiv, das Ganze…” alsof hij er zit op te wachten dat de vlaggen zullen geruild worden voor wapens…