Zijn er in Afghanistan ook andere “geslachten”? Zoals eunuchen bv…

Als meisjes niet meer naar school mogen gaan, als zij niet meer mogen studeren voor arts, buitenlandse vrouwelijke medische zorgverleners niet meer in Afghanistan mogen werken, wie moet dan zieke meisjes en vrouwen behandelen als mannelijke artsen vrouwelijke patiënten niet meer mogen helpen?

1 gedachte op “Zijn er in Afghanistan ook andere “geslachten”? Zoals eunuchen bv…

 1. Afghanistan? Hoe was het in Vlaanderen?
  Mijn grootmoeder langs moeders kant geboren in 1883, kon noch lezen noch schrijven, maar besefte zeer goed wat dat betekende en haar dochters hebben de lagere school afgemaakt en moesten toen gaan werken in de spinnerij, maar mochten naar de avondschool gaan en de VTB, de fietst toeristen. Dat was dan tussen de twee oorlogen in.
  Wanneer mochten gehuwde vrouwen met gezin gaan werken in Vlaanderen? 1956?
  Ikzelf heb een beroep mogen leren en daarna gaan werken, wekelijk mijn loon afgeven en wat drinkgeld krijgen. En wij waren content! Ook hadden wij de jeugdbeweging waar ik mij als kind tot leiderschap verdienstelijk heb kunnen maken.
  Mijn kinderen hebben naar hun vermogen mogen leren en gaan nu hun eigen weg. En ik ben er trots op.
  Vandaag, 80 jaar en bestudeer ik de ‘onderwerping’ vanachter mijn computer en via boeken.
  Afghanistan! Ik denk dat wij allen beseffen dat er zonder ontwikkelde vrouwen er geen welstand mogelijk en dat het land de dieperik ingaat. En hopelijk ook de verachtelijke ideologie van het vijfletterwoord.

Reacties zijn gesloten.