Zelfkennis is het begin van alle wijsheid

Geeft Turkije het op?

Volgens een artikel in The Telegraph heeft Egemen Bağış , de Turkse minister van Europese Zaken, er niet veel vertrouwen meer in dat Turkije ooit toetreedt tot de Europese Unie. Hij wijt dit aan ‘vooroordelen’ en een negatieve houding die hij bij de bestaande lidstaten bespeurt. Het is veel waarschijnlijker dat Turkije een gelijkaardige status zal innemen zoals Noorwegen, geen lid, maar wel als speciale handelspartner.  Er kan pas verandering in komen als de EU haar houding t.o.v. Turkije wijzigt.  En hij voert er nog aan dat het  niet toekennen van de organisatie der Olympische Spelen daar het bewijs van is.

Het is een primeur; nog nooit tijdens de pogingen om EU-lid te worden heeft een hooggeplaatste bestuurder in Turkije twijfels geuit.             Bagis: “De EU moet begrijpen dat ze me niet kwetsen, ze kwetsen zichzelf.” En hij voegt eraan toe dat de eurozone  nooit in de problemen zou geraakt zijn indien Turkije lid was geweest.

Hij noemt geen landen waar de vooroordelen het ergst zouden heersen. Turkije is al sinds 1999 kandidaat-lid. De onderhandelingen over toetreding – sinds 2005 – lopen moeizaam. De Turkse houding over Cyprus, de (on)vrijheid van meningsuiting, de islamisering en het gewelddadig optreden tijdens de laatste protesten zijn niet vreemd aan de negatieve houding van de andere lidstaten.

FT

 

3 gedachten over “Zelfkennis is het begin van alle wijsheid

  1. De Turken beginnen te begrijpen dat toetreding niet alleen voordelen biedt. Ze zouden ook massa-immigratie van ongelovigen moeten toestaan, die evt een kerk of een synagoge naast iedere moskee zouden bouwen, beledigingen van hun profeet moeten slikken, homoverafgoding en abortus à volonté toelaten enz enz…

  2. Volgens die Turkse eikel “Er kan pas verandering in komen als de EU haar houding t.o.v. Turkije wijzigt” ??? wat zou die snuiven om dergelijke waanzin te orakelen? Is die bij die van Brakel geweest? O ja ik was het vergeten, alla heeft hem dat persoonlijk ingefluisterd!!!
    Man man en met zoiets zitten die verraders van Europa aan tafel, zat die Britse kwezeltrut daar ook bij? jullie weten wel, de rechterhand van E.T…

    Héél snel opdoeken dan kan er pas gesproken worden van echte besparingen, die bende smijt met de miljarden alhoewel de schuld dagelijks explodeert naar astronomische getallen maar de parasieten blijven maar uitgeven zelfs aan moslimstaten, kan het nog misdadiger?

Reacties zijn gesloten.