Ze zitten overal, de racisten

Ze zitten overal, de racisten

Ze zijn tot op heden aan de aandacht van het Spionnencentrum ontsnapt: de wetenschappers van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Maar nu is het duidelijk: ook daar zitten ze, de onverdraagzamen, die steeds met een beschuldigende vinger naar de nievanhier-medemens wijzen.

Zelfs bij een ‘neutraal’ onderzoek werden de resultaten gemanipuleerd om nog maar eens de verrijkers aan het kruis te nagelen… euh… voor alle mogelijke problemen van de maatschappij verantwoordelijk te houden.

Het verwerpelijk artikel stond in De Morgen.  Wij zijn zwaar ontgoocheld in de kwaliteitskrant.  Is dat onderzoek naar het MERS-virus wel zonder enige vooringenomenheid gebeurd?  En waarom hebben ze geen proeven gedaan op varkens of honden?  Het ruikt toch verdacht veel naar manipulatie.  Lees even mee.  U kan protesteren bij de heer hoofdredacteur, Yves Desmet. Wij hebben ons abonnement opgezegd.

” Dodelijk MERS-virus komt mogelijk van dromedaris

Het coronavirus MERS is mogelijk afkomstig van dromedarissen. Een internationaal onderzoeksteam vond antilichamen tegen het dodelijke virus in het bloed van dromedarissen uit Oman. De resultaten van het onderzoek, geleid door het RIVM, werden vandaag bekendgemaakt.

MERS, dat staat voor Middle East Respiratory Syndrome, heeft tot nu toe 46 levens geëist, voornamelijk in het Midden-Oosten. Bijna 100 mensen werden ziek. Wetenschappers vermoedden al dat het virus afkomstig is van dieren, maar wisten niet van welk dier. Het onderzoeksteam van het RIVM heeft nu aanwijzingen dat dromedarissen een mogelijke bron zijn van het MERS-virus in het Midden-Oosten.

Volgens RIVM-onderzoeker Marion Koopmans is een van de vervolgvragen hoe het virus zich van de dieren naar mensen verplaatst. Dromedarissen zijn populair in het Midden-Oosten en worden gebruikt voor races, maar ook voor de consumptie van vlees en melk. De onderzoekers willen graag achterhalen of MERS-patiënten met dromedarissen of dromedarisproducten zoals melk in contact zijn geweest. Ook moeten, om meer zekerheid te krijgen over de bron, meer dieren in het Midden-Oosten worden onderzocht.

Het onderzoeksteam onderzocht 349 bloedmonsters van verschillende typen vee, waaronder dromedarissen, runderen, schapen en geiten. Er is nog veel onduidelijk rond de verspreiding van het MERS-coronavirus. Het lijkt erop dat het virus niet gemakkelijk van mens op mens wordt overgedragen, maar het is al wel enkele keren voorgekomen dat mensen besmet werden na contact met een zieke. “
Bron: ANP, De Morgen

FT

2 gedachten over “Ze zitten overal, de racisten

Reacties zijn gesloten.