Wordt hieraan ook een reportage gewijd bij de nullenzender?

Vorig jaar meer dan tweehonderdduizend Palestijnen in Israëlische ziekenhuizen

Er was een flinke toename van het aantal Palestijnse Arabieren dat is behandeld in Israëlische ziekenhuizen in 2012. Een Israëlisch rapport geeft weer dat er 219.464 Palestijnse patiënten een medische behandeling ontvingen in Israëlische ziekenhuizen. Daarvan waren 21.270 kinderen.

De zwager van Hamas leider Hanija

De zwager van Hamas leider Hanija

Dat is een flinke groei ten opzichte van 2011 toen het er 197.713 waren en zeker ten opzichte van enkele jaren geleden (bijvoorbeeld in 2008 waren er 144.838 patiënten).

Israël verstrekt tevens professionele medische training voor Palestijnse Arabieren in Israëlische ziekenhuizen. De kosten worden door Israël betaald; 2 miljoen Israëlische sjekels in 2012. Zo had het Hadassah Ein Kerem ziekenhuis in Jeruzalem op een gegeven moment zelfs circa 60 Palestijns medisch personeel in opleiding in het ziekenhuis.

Daarnaast worden de kosten betaald van essentiële medische ingrepen voor patiënten wanneer die niet gedekt zijn door hun Palestijnse ziektekostenverzekering en zij niet zelf in staat zijn om die zelf te betalen.

[Toevoeging Likoed: Het betreft vooral Arabieren uit Judea en Samaria (Westbank), aangezien het voor Gaza inwoners door het Hamas bewind steeds moeilijker wordt gemaakt om naar Israel te reizen. Ook lopen reizigers het risico dat ze daarna als ‘spion voor Israel’ vermoord worden.]

Niettemin kwam vorig  jaar ook Suhila Abd el-Salam – de zuster van de Hamas-premier in Gaza Ismail Hanija – met haar man voor behandeling naar Israël. Haar man werd opgenomen in het Beilinson ziekenhuis van Petach Tikva voor onmiddellijke medische behandeling, vanwege een ernstige hartaandoening. Deze aandoening kon niet goed behandeld worden in de ziekenhuizen van Gaza. Vandaar dat Hanija’s zus en haar man toestemming hadden gevraagd om naar Israël te gaan voor de noodzakelijke medische behandeling, waar iedereen zonder onderscheid behandeld wordt.

http://likud.nl/2013/08/vorig-jaar-meer-dan-tweehonderdduizend-palestijnen-in-israelische-ziekenhuizen/

Eén gedachte over “Wordt hieraan ook een reportage gewijd bij de nullenzender?

  1. De linkse pers ziet enkel de slechte of minder goede dingen van de Israëlieten en voor de goede zaken zijn ze op dat gebied blind. Een beetje objectiviteit zou de linkse pers niet misstaan, maar een objectieve pers bestaat niet, zeker in de linkse hoek niet.

Reacties zijn gesloten.