Wordt het Ver. Koninkrijk een fiscaal paradijs?

 ‘Kans is rëeel dat het Verenigd Koninkrijk een fiscaal paradijs wordt na een brexit’

Volgens fiscaal advocaat Jan Tuerlinckx kan een brexit vergaande fiscale gevolgen hebben. “Indien Groot-Brittannië haar EU-jasje zou uitdoen, zal zij bijgevolg meer fiscale vrijheid krijgen.”

Er mag namelijk verwacht worden dat een eventuele Brexit een groteske economische verschuiving zal teweegbrengen. Als cavalier seule zal Groot-Brittannië immers een fiscale (macht)strijd met Europa kunnen leveren.

Een Brexit komt er namelijk op neer dat Groot-Brittannië niet langer gebonden is door de regelneverij die vanuit Europa alsmaar meer wordt opgelegd. Zoals Amerika al sinds jaar en dag doet, zou Groot-Brittannië haar eigen koers kunnen bepalen, zelfs zeker fiscaal. Afgezien van haar internationaal bindende afspraken zal Groot-Brittannië haar fiscale soevereiniteit ten volle kunnen benutten.
De kans is reëel dat Groot-Brittannië zich binnen het Europese continent zal profileren als fiscaal aantrekkelijk land. Zij zal immers niet meer gebonden zijn door de Europese drang naar harmonisatie, niet alleen op het vlak van btw, maar ook inzake inkomstenbelasting. Lees verder…

3 gedachten over “Wordt het Ver. Koninkrijk een fiscaal paradijs?

 1. In dezelfde zin kan meen een bedenking maken over een VLEXIT!! Wat te denken van een vrij Vlaanderen met twee grote en een kleine zeehaven? Dat zou een soort Zwitserland kunnen worden maar dus met zeehavens.

 2. De fiscaal advocaat Jan Tuerlinckx heeft blijkbaar nog nooit gehoord van The City, het fiscale en witwas paradijs van de wereld.
  Het is het statuut van The City dat één van de redenen is van het conflict tussen de EUSSR en G.B.
  Intussen wordt er verder gepokerd tussen de verschillende clans, die allen deel uitmaken van de NWO.

 3. De beurs heeft in vele jaren zo hoog niet gestaan als vandaag…
  Geen woord hierover in de reguliere media.
  Die vermelden enkel de (lichte) daling van het pond.

Reacties zijn gesloten.