Wordt het gebruik van “nazi” strafbaar?

Hakenkruis op een vlag van Palestijnse jongeren

Hakenkruis op een vlag van Palestijnse jongeren – Foto: AFP

In het Israëlisch parlement wordt aan een wetsvoorstel gewerkt dat schelden met “nazi” en aanverwante lieflijkheden of het gebruik van nazisymbolen strafbaar wil maken.  De Knesset wil daarvoor een boete uitreiken van 21.000 euro of een celstraf van een half jaar.
Uitzonderingen op de wet zouden toegelaten zijn in het onderwijs, in documentatie en in historisch of wetenschappelijk onderzoek.

Volgens de Israëlische krant Haaretz verbiedt de wet het gebruik van alle vormen van het woord nazi of woorden die daar erg op lijken, scheldwoorden of bijnamen met nazisme of het Derde Rijk te maken hebben, het dragen van gestreepte pakken die lijken op concentratiekamp-uniformen, het dragen van gele sterren, hakenkruisen, alle andere foto’s en beeltenissen die aan nazisme refereren.

We zien het al gebeuren in het land b.  De staatskas zou snel op een minder groot tekort kunnen aankijken.   Wat zou het stil worden in de verrijkte buurten of in linkse kringen en op de door hen gebruikte sociale media!

FVE

1 gedachte op “Wordt het gebruik van “nazi” strafbaar?

  1. In het land b heet dat ” vrije meningsuiting” Ik herinner mij een betoging van JoNgErEn ,licht getaande huidskleur met grote smoel ,ze scandeerde uit volle borst ”Hamas Hamas alle joden aan het gas” dat valt uitraard onder vrije meningsuiting . Makkak ,boomkruiper of bruine , dat is natuurlijk iets anders , dat is beledigende , demoniserende , conflictzoekende taal en dient streng te worden gestraft……..want wij zijn een Beschaafd volk !

Reacties zijn gesloten.