Worden criminaliteitscijfers tot na de verkiezingen geheim gehouden?

“Als Milquet net als vorig jaar wacht om de jaarcijfers pas in juli van het volgend jaar bekend te maken, gebeurt dat voor 2013 pas na de verkiezingen in mei.”

MILQUET VERZWIJGT MISDAADCIJFERS

Belgisch minister van binnenlandse zaken Joëlle Milquet (cdH) houdt doelbewust de statistieken van de criminaliteit geheim, dat bericht De Tijd van dit weekend. Sinds begin dit jaar weigert Milquet groen licht te geven voor de bekendmaking ervan. De federale politie mag/wil geen officiële informatie verschaffen, maar officieus is te horen dat de woninginbraken, de ramkraken en tigerkidnappings, de metaal-, de lading- en de werfdiefstallen verontrustend stijgen.

Lees het artikel in De Tijd

6 gedachten over “Worden criminaliteitscijfers tot na de verkiezingen geheim gehouden?

 1. Ja wat zou je willen, met die cijfers kan ze toch moeilijk vrijgeven want daarmee zou ze bewijzen dat het Vlaams Belang al meer dan 30 jaar gelijk heeft en dat kan toch niet

  • Ja Roger, en als die cijfers dan nog eens per bevolkingsgroep ingedeeld worden zouden de resultaten voor de “regerende partijen” hallucinante resultaten geven. Weer een multi-kul ballonnetje doorprikt worden. En een verdiende afstraffing ( verkiezingen ) in zicht. 1000 ket weet wel wat ze doet.

   • 1000ket is als minister van binnenlandse zaken onwaardig, hoe zij Nederlands spreekt of beter gezegd brabbelt is ongelooflijk maar in het apenland België is dat allemaal mogelijk

 2. In Suid-Afrika gebeur presies dieselfde! Wanneer die bekendmaking van belangrike inligting vir die regering ‘n verleentheid is, word die inligting geheim gehou. In ons land was daar vir vele jare ‘n verbod (monatorium) geplaas op die bekendmaking van misdaadsyfers.
  Die polisie het ook al geleer om leuegens te vertel oor misdaad, want 50% van alle polisiebeamptes het misdaadrekords. Wanneer daar navraag oor misdaad gedoen word, ontken die polisie dat dit ooit gebeur het. En wanneer hulle dan oor ‘n moordgeval wat wel plaasgevind het, gekonfronteer word, is die reaksie gewoonlik:”Daardie boer het selfmoord gepleeg.”
  Soms word daar ook gesê:”Dit is nie swartes wat blankes vermoor nie, blankes vermoor self mekaar.” Dié leuen word dan wyd versprei, en almal glo dat blankes vir die moorde verantwoordelik is.
  Toe daar in 2002 uitgevind is dat die ANC en die SA Polisie inligting oor misdaad verdoesel, of verdraai, of weerhou, het Afrikaner-organisasies en individue besluit om self boek te hou van misdaad, en statistieke fyn te monitor.
  Aangesien niemand weet wat die statistieke van die eerste 12 jaar (sedert 1990) is nie, sal niemand ook weet wat die totale misdaadstatistiek vir die afgelope 23 jaar is nie, maar volgens berekeninge – gebaseer op die inligting van 2002 tot 2013 – is meer as 70 000 blankes deur swartes vermoor.
  Wanneer ‘n blanke ‘n moord pleeg, sorg die linkse media dat dit voorbladnuus op elke koerant is. Die blanke publiek is dus 100% op hoogte van blanke misdaad, maar dit is nie die geval met swart misdaad nie. Blankes wat hul geliefdes sedert 1990 aan die dood afgestaan het, stuur nou almal hul gegewens aan hierdie organisasies wat misdaad monitor. Familielede sal self weet of die dood deur “selfmoord” veroorsaak is, of nie. Die polisie se taktiek om alle moorde aan selfmoord en aan ongelukke toe te skryf, werk nie meer nie.

 3. Het werkelijk aantal misdrijven ligt nog veel over. In de jaren 70 werd in academische kringen heel wat onderzoek naar het beruchte “dark-number” cijfer, dit wil zeggen naar de gepleegde , maar niet geregistreerde misdrijven. Het was de bedoeling te illustreren dat de statistieken niet juist waren, en dat de werkelijke cijfers veel groter was . Nu echter de misdaad een “politiek probleem ” geworden is, is er geen sprake meer van het beruchte “dark-number” cijfer, maar integendeel, op alle mogelijke manieren poogt men de getallen te drukken. Dat een minister van binnenlandse zaken weigert de misdaadcijfers bekend te maken is kenmerkend voor het belgische regime en de ermee gepaard gaande belgische ziekte. Een regime dat crimineel en corrupt is tot op het bot, verdraagt immers de waarheid niet, en dit onder het motto :” soort zoekt soort, en soort verdedigt soort”.
  (=soort=krapuul).

Reacties zijn gesloten.