Voor wie haar soms geweld aandoet

Nog niet zo lang geleden was het Davidsfonds de vooraanstaande Vlaamse cultuurvereniging, die zich inzette voor onze Nederlandse taal en het verdedigen van de Vlaamse belangen. Nu is het een “cultuurnetwerk” geworden, dat één van zijn belangrijkste activiteiten “Toast Literair” gedoopt heeft en dit Engels-Frans perfect Nederlands noemt.

En in de Davidsfonds Cultuurgids 2013-2014 worden boeken in het Engels betiteld als “Speech! Speech! Speech!”, “Hands on”, “Bracke for Girls”, “Burn-out”. Er worden verder Engelse termen gebruikt als “e-books”, “Lifestyle”,“soft cover , hard cover”.

Nederlands-Landstaal

3 gedachten over “Voor wie haar soms geweld aandoet

  1. Ik ga zeker mijn abonnement opgeven, spijtig voor de afdeling Blankenberge en ik had de plaatselijke vertegenwoordiger reeds meermalen opgemerkt dat het Davidsfonds op gebied van de Vlaamse strijd een flauw beestje is.

  2. Overal waar de multicul zijn intrede doet, gaat dit gepaard met het klassieke gelul over democratie,openheid, verdraagzaamheid, diversiteit, solidariteit, enz….Stuk voor stuk begrippen waarachter de minachting schuilt voor alles wat Vlaams is. Van oerdegelijke Vlaamse organisaties blijft niets meer over, zie o.a VAB-VTB, en nu ook al het Davidsfonds. Het gaat hier dan ook om een kanker die Vlaanderen op alle mogelijke manier aantast en ondermijnt.

    • We kunnen enkel reageren door van al die organisaties geen lid meer te worden en aan onze vrienden te vragen hetzelfde te doen

Reacties zijn gesloten.