Woke-boemerang op de werkvloer

Jesse Powell, grote baas van Kraken, een in de VSA gevestigde cryptocurrency-uitwisseling en bank, opgericht in 2011, heeft zijn buik vol van de heftige discussies en therapiesessies, die veroorzaakt worden door woke-apostelen. Hij vindt dat er een einde moet aan komen. Bijgevolg moet zijn personeel gewoon een keuze maken: akkoord gaan met de bedrijfspolitiek en bijgevolg blijven werken, of niet akkoord gaan en daaruit de gepaste conclusies trekken: ontslag indienen.

Beledigde personeelsleden (… de b.g. woke-apostelen) mochten hun biezen pakken en kregen 4 maanden ontslagvergoeding. Maar ze moesten wel pronto beslissen (… binnen de drie dagen).

Jesse Powell geeft meer uitleg: er waren enkele mensen die de rest van het personeel afleidden met hun woke-missie. En op de duur was dat niet houdbaar. 30 mensen zouden van het aanbod gebruik gemaakt hebben omwille van “culturele of missie-gerelateerde redenen”. 30 van het totaal van 3000 werknemers: 1%. Naar verluidt zouden de blijvers opgelucht zijn dat de woke-activisten de sfeer niet meer verzieken.