“Witte, boze vrouwen”

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst
Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, tekst

Bovenstaand artikel in De Tijd, ontlokte bij Sam Van Rooy een verontwaardigde reactie:

Sam Van RooyVolgen · Gisteren ·  Tot u spreekt een “boze, blanke man”.

Vandaag mag Hind Fraihi in De Tijd immers gratuit beweren dat er een ‘wit feminisme’ bestaat dat “minderheden uitsluit van de verworven vrouwenrechten”: “witte, boze vrouwen” die stemmen op ‘extreemrechtse partijen’. Fraihi onderbouwt in haar column werkelijk níets van wat ze beweert.

Ze beweert – ook zonder onderbouwing – dat partijen zoals het Vlaams Belang opkomen voor vrouwenrechten omdat ze uiteindelijk ambitieloze vrouwen willen die parttime werken en niet financieel zelfstandig zijn. Foei, Hind Fraihi, zo’n degoutant gratuit intentieproces.

Daartoe, aldus Fraihi, zijn “sommige (‘extreemrechtse’, SvR) politica’s geen charismatische postergirl, maar eerder the girl next door.” Heeft zij al eens de kieslijsten, parlementen en gemeenteraden bekeken? Dit geldt voor álle partijen, en óók voor de mannelijke politici: diversiteit!

No way dat je – in De Tijd of elders – een dergelijke column gepubliceerd krijgt die een tegengestelde boodschap bevat en evenmin gebaseerd is op feiten, maar op intentieprocessen. Ik weet niet of Kaaiman op Twitter zit, maar hij zou hier een mooi stuk aan kunnen besteden.

Ik zou ze de kost overigens niet willen geven: de “boze, bruine of zwarte vrouwen” die op ‘extreemrechtse’ partijen stemmen omdat ze in hun land van aankomst opnieuw de dreiging voelen of ondervinden van de islam(isering) die heerst in hun land of regio van herkomst. Zoals u weet heb ik er thuis zo eentje. 😉