Windhandel

Windhandel

Dat Freddy niet alleen staat met zijn mening over windmolens, bewijst deze reportage van de KRO.

KRO’s Brandpunt ging op zoek naar de rendabiliteit van windmolens en kwam tot een best schokkende conclusie, namelijk dat deze industrie louter in stand gehouden wordt door subsidies en nooit economisch rendabel zal zijn, om nog maar over de mileuvriendelijkheid te zwijgen.

Zo kosten windmolens juist meer energie. Dat komt omdat een windmolen heel wisselvallig energie levert. De meeste tijd waait het namelijk niet of juist te hard. In beide gevallen staat de molen dan stil. Slechts 20% van de tijd staat die wel aan.

Energie kan echter niet gebufferd worden. Daarom moet er altijd een reservecentrale achter staan. (Anders gaat letterlijk het licht uit). Die centrale op zijn beurt, moet veel meer energie leveren om die wisselvalligheid te compenseren, dan dit het geval was geweest als er geen windmolens waren.

Met andere woorden: windmolens zijn niks meer dan pure windhandel.

Florent Van Ertborn

2 gedachten over “Windhandel

  1. Windmolens, zonnepanelen, biomassa centrales. Het heeft jan met de pet geld genoeg gekost. Het zal nooit of nooit opbrengen wat er in gestopt is. De geitenwollensokkendragers en profiteurs ter linker zijde kunnen fier zijn op hun “verwezenlijkingen “. Er is over al dat groene gedoe zo goed nagedacht dat men nog niet weet hoe men de zonnepanelen moet recycleren. Met dank aan alle “correcte” politici die hier aan meegewerkt hebben.

  2. windmolens niet rendabel zijn? dit wordt ten stelligste tegen gesproken door de heer Vandelanote, gezien zijn bankrekening sinds die windmolens sterk is gestegen

Reacties zijn gesloten.