“Willen we echt oorlog met Poetin?”

Nigel Farage in het Europese Parlement:

“Stop de oorlogsspelletjes.  De onnodige provocatie van Poetin.  Wij hebben de toestand in Oekraïne uitgelokt.  Willen we een oorlog met Poetin?  We zijn zeker goed op weg. We moeten volwassen worden.  Poetin staat aan onze kant.  Laten we ermee stoppen hem uit te dagen.”

“Jullie zijn schuldig en jullie weigeren dat in te zien.”

Vertaling via transcript of rechthoekje van ondertiteling onderaan.

FT

 

 

9 gedachten over ““Willen we echt oorlog met Poetin?”

 1. Schaak spelen is ver vooruit denken.
  Obama zijn rol is zo weinig mogelijk de moslims schofferen en Poetin te treiteren, de Koerden leren met US-wapens omgaan en laat Europa het vuile werk doen door Hollande zijn vliegtuigen al slachtoffers te laten maken, zijn rol is toch uitgespeeld in Frankrijk. Onze ontslag nemende regering wil zijn F16’s inzetten om te laten oefenen in menselijk leed en schiet op al wat beweegt want Rudy Vranckx gaat toch niet mee.
  Laat Poetin nu Assad van wapens voorzien en de cirkel is rond.
  Europa moet Poetin op deze manier uitdagen om hier een slagveld te creëren en Iran gebruikt dan als laatste zijn atoombom.
  Hopelijk heb ik dat laatste mis.

   • De laatste tijd wordt er veel gebeden door de redactie van Golfbrekers maar geloof me , het helpt geen fluit ! Maar allee baat het niet dan schaadt het niet ! Misschien eens proberen op een bidmatje met het achterwerk in de lucht. Op den duur probeert een mens vanalles !

   • Bidden deed men ook ten tijde van Karel de Grote (Charlemagne): “Van de Noormannen, verlos ons Heer”… maar ondertussen gingen de plunderingen van kerken, abdijen en kloosters tot héél diep in het binnenland door. 🙁 .
    Tegenwoordig heeft “Hubble” reeds miljoenen melkwegstelsels ontdekt… en dàn zou een bepaalde godheid dan moeten z’n oor te luisteren leggen voor de miljarden mocroben die een zandkorreltje als de aarde bewonen ?
    Wat een optimisten zitten er toch in de redactie van Golfbrekers 🙂

    • Anders zouden we hier niet zitten. Optimistisch blijven en hopen dat we die Vlaamse staat nog mogen meemaken.

    • In dit geval heeft bidden zeker geholpen . Zie jij nog een Noorman een kerk of abdij plunderen !

 2. Poetin en de Russische elite staan achter de denkbeelden van Alexander Dugin, die ieder van ons wel zou kunnen onderschrijven, vermoed ik. Hun droom, waarvoor ze zich inzetten, is een spiritueel gevormd Rusland en bij uitbreiding een Eurazië, ze stellen dit tegenover een maritiem, spiritueel loos, mercantiel West-Europa en USA. Ze hebben geen enkel historisch bewustzijn meer. De EU kan de natuurwetten en de lot verbondenheid niet uit de wereld helpen, hoezeer ze dat ook probeert. Het blijft voor Poetin een harde, geopolitieke realiteit dat Rusland zich slechts kan doorzetten als het één is, straf, energiek en doelbewust geleid wordt, om zo zijn oude uitstraling terug te krijgen.

 3. Is het dezelfde Farage die weigerde met Wilders te praten omdat hij de koran en de geschriften er rond niet als bedreigend zag ? Zou hij ondertussen de dreiging van de islam hebben verstaan of beschouwt hij enkel de IS als bedreiging zonder een link te maken naar de koran.

Reacties zijn gesloten.