Wij passen ons aan

Wordt dit de alternatieve piet voor Arnhem: Made in Arnhem Piet.39 Arnhemse scholen moeten de stereotyperende Zwarte Piet aanpassen.

Pieten met gouden oorringen onder gitzwart kroeshaar en extra dikke, rood aangezette lippen behoren op de basisscholen in de regio Arnhem vanaf 2018 tot het verleden.
De scholen die onder koepel DeBasisFluvius vallen, krijgen drie jaar de tijd om een aantal stereotypen uit te bannen.

Opdracht
Ook de zwarte huidskleur en de gezagsverhouding tussen Sinterklaas en de vaak domme piet prijken op dat lijstje. Dat is de opdracht die het bestuur van de scholenkoepel aan de scholen heeft verstrekt.

Roetvegen
Directeur Rob Bleumink van de Arnhemse basisschool De Boomhut hoorde deze week dat de organisatie waar de school al jaren mee samenwerkt alleen zwart geschminkte pieten wil verhuren. „Dat willen we niet en dus zijn we geen partner meer. We willen pieten met roetvegen. Als blijkt dat er geen organisatie is die de door ons gewenste pieten kan leveren, dan doen we het zelf. Dat kost alleen wat meer tijd en inspanning.”

Met dank geleend bij De Gelderlander

5 gedachten over “Wij passen ons aan

  1. Ondanks alles blijft de naam “Piet” behouden ! Maar verwijst die naam ook niet naar een bepaald mannelijk lichaamsdeel , waar wij in onze jonge jaren zo fier op waren . Dan moeten ze die naam ook maar schrappen Het verkleinwoord van Piet is Pietje en dat kan in bepaalde gevallen kwetsend zijn . Ik besef ,wat ik schrijf is flauwe kul maar is een niemandalleke als ge het vergelijkt met heel die idiote discussie over dat Sinterklaashulpje waar wij in onze jonge jaren fan van waren . We hadden zeker geen schrik want wij waren allemaal braaf

  2. weet ge waarom negers blanke handpalmen en voetzolen hebben ?

    Die stonden op handen en voeten in de spuiterij !

  3. Na St Niklaas komt Kerstmis. En daar toonde Merkel zich toch nog wat bezorgd over op het CDU partijcongres in Wittenberg. Ze vroeg de partijmannen/vrouwen: hoeveel kerstliederen kennen we nog? En hoeveel van die liederen geven we door aan onze kinderen en kleinkinderen?

    Hoeveel kerstliederen Merkel kent weet ik niet. Hoeveel ze er doorgeeft aan haar kinderen en kleinkinderen, weet ik perfect. Niet één. Bij gemis aan kinderen en bijgevolg ook kleinkinderen.

  4. We passen ons aan !! Wel ik denk er nog niet aan . Ik pas me helemaal niet aan !!

Reacties zijn gesloten.