Wie een put graaft voor een ander…

De EU blijft volharden in de boosheid. De volgende weken zal er nagedacht worden  om de sancties tegenover Rusland te verscherpen.  De aanhoudende gevechten in Oost-Oekraïne moeten stoppen en wie  anders dan Rusland is hiervoor verantwoordelijk?
EU-Commissaris Federica Mogherini stelt de goegemeente gerust, want “sancties zijn geen doel op zich”.  Ze is wel een voorstander van dialoog, maar intussen moet de druk – door middel van sancties – hoog genoeg zijn om de ambras aan Ruslands westerse grenzen te doen ophouden, vindt ze.


Nochtans ziet niet iedereen het nut ervan in.  Martin Schulz, voorzitter van de EU-praatbarak, pleitte ervoor de draad met Rusland niet te verbreken.  Dialoog met een buurland is nuttiger.
Niet vreemd als men weet dat de Duitse industrie met toenemende mate onder de beiderzijdse sancties lijdt.  In augustus 2014 was de export van Duitsland naar Rusland goed voor 2.3 miljard euro.  Volgens het bureau van de statistiek is dit 26.3% minder dan in dezelfde maand 2013.  Van januari tot augustus 2014 werd er 16.6% minder geëxporteerd naar Rusland.

“Wo Russland die Deutschen braucht”, schreef de Frankfurter Allgemeine.  Of omgekeerd, maar dat wordt genegeerd door de EU.  Nochtans had Statista in maart al gewaarschuwd dat bv. de Duitse automobielbranche sterker zou lijden dan het geviseerde Rusland.

Gorbatsjov, gastspreker bij de herdenking van 25 jaar Val van de Muur, waarschuwde voor een nieuwe koude oorlog.

Nvdr: U blijft het land b toch steunen door dagelijks peren te eten?  En varkenscoteletjes, ribbekes, gebraad, spek…

Statista

 

1 gedachte op “Wie een put graaft voor een ander…

Reacties zijn gesloten.