“Westerse” huurlingen trekken naar Syrië

In Delft worden tegen forse betaling jongeren geronseld om in Syrië de strijd aan te gaan tegen president Assad. De jihadisten, die in de praktijk dienen als kanonnenvlees, zouden tussen de 5- en 10.000 euro krijgen.

Raadslid Jolanda Gaal (Onafhankelijk Delft): ‘Ik heb gesproken met ongeruste moeders die doodsbang zijn dat hun zoons naar Syrië vertrekken. Hun kinderen komen regelmatig in een moskee in Den Haag. Een groep mannen van dertig, veertig jaar met lange baarden en gewaden biedt de jongens geld en belooft hun voor hun familie te zorgen. De jongens zijn vaak werkloos en zijn een gemakkelijke prooi’.

Inmiddels zouden al 20 Delftse jongeren in Syrië zijn, onder wie ook Nederlandse en Surinaamse jongens. Een groot aantal ouders is er niet van op de hoogte dat hun zoon de wapens heeft opgepakt.

Bron: Nieuw Religieus Peil, de Telegraaf, 23 maart 2013

Nvdr: En wij dachten dat het allemaal idealisten waren…

4 gedachten over ““Westerse” huurlingen trekken naar Syrië

 1. In ieder geval is het goed voor de JoNgErEn in de strijd tegen de werkloosheid als medemoslimdoodschieter .Het is niet slecht betaald ,ge kunt vermoedelijk ook overuren maken en het telt misschien mee voor je pensioen , want sommige politiekers vinden dat moedige jongens. Maar hoe geraken die ginder ? met een bus van Pam Vermeulen ? Vermoedelijk zijn er bepaalde netwerken waar de “hover”heid het bestaan niet van kent of wil kennen, terwijl ze bij ons , op de belastingen zelfs op de hoogte zijn van uw schoenmaat . Laat ze maar vertrekken , hoe meer hoe liever , ze kunnen daar den held uithangen . Ge moet er geen studies voor gedaan hebben , uw naam kunnen schrijven volstaat en uiteraard volledig zelfstandig naar de WC kunnen gaan. Maak ons gelukkig , komt aub niet meer terug !

 2. Ha zo “jongeren” , ge weet gij het dan al wel zeker !

 3. Veel valt er over te zeggen, maar iets nieuw?
  Laten we eens een kleine analyse maken.
  1-“men sprak met ongeruste moeders die doodsbang zijn…
  2-“de kinderen spraken in een moskee met mannen ( zie beschrijving)…
  3-“vaak werkloos en een gemakkelijke prooi…
  4-“de ouders niet op de hoogte dat…

  Ik lees hier niets anders van verontschuldigingen.
  Geen verontschuldigingen naar de maatschappij toe maar naar de daders en aanhorigen.
  De moeders hebben deze kinderen toch (mee) opgevoed ?
  Dat hele families ongerust zijn hoeft geen betoog, wie zou dat in godsnaam niet zijn.
  Maar sta me toch toe hierover een kleine bedenking te maken.
  Hoe is men tot dergelijk afgewerkt produkt gekomen , wie heeft dat gemaakt ?
  Het gaat tenslotte niet over Einzelgänger ! Met weet zelfs niet wie zich waar bevindt.
  Is dat een gewoonte of zou het kunnen dat het uitoefenen van de ouderlijke macht stopt bij het 12de levensjaar ?
  Hebben daar de moskeeën , al of niet met baardige mannen in een nationale klederdracht, de zaak overgenomen ?
  Is het daarom dat de zogenaamde ” kleine misdrijven” zoals daar zijn: verkrachtingen, aanrandingen, diefstallen etc. , die nota bene serieuze trauma’s achterlaten bij de slachtoffers maar, en vooral, met medewerking van politiek en media ongestraft blijven, de pan uitswingen . Overdrijf ik nu ? Sla de kaart van Europa open en begin maar te kleuren. De koude rillingen lopen over de rug !
  Natuurlijk heeft de maatschappij schuld. Maar de maatschappij is hier de politiek niet de bevolking!.
  Eind de jaren 80 was er een vermoeden dat er al donderpreken waren. In de jaren 90 werd in Duitsland een radiozender uit de lucht genomen. In die jaren 90 werden er zelfs moskeeën gesloten. Hier liet men terroristen met een visum(!) ongemoeid heen en weer reizen. Anderen liet men na aanhouding ontsnappen.
  Wie heeft er ooit gereageerd op de werkloosheid van allochtonen, behalve met pamperen, positieve discriminatie, oneindige tussenkomsten van allerlei diensten en programma’s. Diegenen die daar opmerkingen over maakten werden in de ban geslagen en vervolgd door justitie, op aanraden van een centrum dat gelijkheid enz… zou moeten nastreven.
  Wat was de aanklacht ook weer …werkloos en een gemakkelijke prooi ?
  Dag Jan, eerder uit de hand gelopen fanatisme, voortgedreven door de bedreigende taal van meedogenloze ronselaars die niemand iets in de weg legt en gelegd heeft.
  Ik ben er van overtuigd dat de halfzachte aanpak in het Westen zal leiden tot nog meer miserie met een grote groep allochtonen.
  Wie zal hen tegenhouden als ze hun “missie” levend beëindigd hebben en hier als feestvarkens zullen onthaald worden.
  Wie gaat hen , conform de wet, achter de tralies zetten ?
  Inch Allah.

 4. Het naar Syrië vertrekken van werkschuw tuig is niet echt een probleem. Hoe meer hoe liever! Volgens de Nederlandse wet verliest iedereen die in vreemde krijgsdienst is geweest zijn Nederlanderschap, dus een terugkeer zit er ook niet in. Of men gaat dood omdat men te stom is om te bukken als er een kogel aan komt; dan gaat men niet terug naar Nederland. Of men is te stom om zelfs slachtoffer te worden, maar dan heeft terugkeren ook geen zin, men is niet meer welkom.

  Des te meer strijders voor Allah of voor Assad, is om het even, des te beter het is voor Nederland. Hoe dan ook het ruimt op.

Reacties zijn gesloten.