Een miskend zakengenie

MM900236531[1]Karel De Gucht, een man van principes

Toegegeven, we hebben een boontje voor Karel. En nog meer voor Mireille. Een man van principes. Soms recht voor de raap. Een miskend zakengenie. Achtervolgd door de fiscus en Jean-Marie De Decker. Alsof er wat fout is om anderhalf miljoen euro te verdienen met een aandelentransactie. Alsof er wat fout is om daarmee een Toscaanse villa te kopen. Alsof er wat fout is om jarenlang een bezoldigd mandaat te hebben gehad als bestuurder van Dexia bank in de hedge fund jaren. Pardon, niet enkel bestuurder, maar ook bezoldigd lid van het strategisch comité. En dan ook nog deel uitmaken van de regering die datzelfde Dexia moest redden.

Maar terzake: het gaat hier om zijn zakelijke belangen. Die noteerde hij als Europees Commisaris in een publiek document, een declaration of interests op de website van de Europese Commissie, waarin hijzelf al zijn financiële belangen moest oplijsten. Die verklaring vindt u hier : https://docs.google.com/file/d/0BxK5b-ZV78WbSnBUR0kyclVYYXM/edit?usp=sharing

Beginnen we met de meest bekende affaire sinds zijn verschijning in het tv-programma “God en klein Pierke”: Karel steunt met eigen centen de noodlijdende Italiaanse economie. Met hard labeur renoveerde hij een Toscaans landgoed tot een vakantieverblijfje http://www.tuscany-villas.nl/vacation_rentals/33782/ waar ook u terecht kan voor een zacht prijsje. Dat gebeurt via de Italiaanse firma SS La Macinaia die hij als volgt omschrijft: “rural company in Gaiole (Italy) : small farm exploitation and “agriturismo”. Its 2010 turnover was 32 149 euros; it incurred a loss of 126 873 euros. It received an EU subsidy of 1500 euros for the services of a consultant on bio-dynamic winery.” De brave man verliest zakken vol geld aan dit plattelandsbedrijfje van agritoerisme waarvan hijzelf 50 % van de aandelen bezit. Ontroerend idealisme.

Daarnaast heeft hij naar eigen verklaring 50 % van de aandelen in Immo Degus. De meeste recente jaarrekening vindt u hier https://docs.google.com/file/d/0BxK5b-ZV78WbS28wN000d08waEk/edit?usp=sharing . Een kapitaal van 940121 euro, waarvan 833 519 euro in gebouwen en terreinen. Ook hier heeft Karel het niet onder de markt: de brutomarge, het verschil tussen omzet en kosten bedroeg in 2011 krap 45709 euro waarmee hij niet rond kwam om de afschrijvingen en financiële kosten te delgen. Dat leidde tot een verlies van 25 308 euro voor belastingen. Weliswaar moest er daardoor geen belastingen worden betaald, maar groeide het overgedragen verlies van de vennootschap verder aan tot 291 367 euro. Afzien in stilte noemen we dat.

Immo Degus duikt ook nog op als bestuurder van de Merit Capital Group https://docs.google.com/file/d/0BxK5b-ZV78WbaWwtYmViSXo3LXM/edit?usp=sharing . Karel heeft in die NV ook 65 056 aandelen voor een waarde van 474 908 euro. De NV is niet meer actief. Ach, Jean-Marie De Decker heeft zich ooit nog wel eens druk gemaakt in al die zakelijke belangen http://www.jmdedecker.com/2011/12/open-brief-aan-keizer-karel-de-gucht.html . We kennen Jean-Marie. Van die handel met voorkennis in Fortis aandelen kon nooit wat bewezen worden: u belde wel een paar keer met uw bankkantoor die bewuste dag, maar dat was voor geheel wat anders. En die privédetective die Jean-Marie inschakelde kon nooit hard maken dat u betrokken was bij andere verdachte transacties. En toch blijft de BBI u maar achtervolgen. We voelen met u mee.

Met stip noteren we u als kandidaat voor een steuncampagne: we aarzelen nog tussen een wafelenbak of gewone fundraising. Karel, op ons mag u rekenen.

Bron: http://helpderijken.com/karel-de-gucht/ (waar nog andere behoeftigen vermeld staan)

1 gedachte op “Een miskend zakengenie

  1. En ik zal met genoegen met een collectiebus langs de huizen gaan. Och arme de sukkel !

Reacties zijn gesloten.