Welk zonnenstelsel heeft Puigdemont hier ontdekt?

Papierkunst van de achtergrond van de cirkel van het zonnestelsel. -  Download Free Vectors, Vector Bestanden, Ontwerpen Templates

‘In België heb ik ervaren wat het is te leven in een democratisch systeem’

Wat bezielt een man die hier mag rekenen op de quasi unanieme steun van de Vlaamse Beweging het land b de democratische hemel in te prijzen?

Nog een uitsmijter:

‘Bovendien heb ik me vanaf dag één thuis gevoeld in België. Ik ben een Europeaan en zit hier in het hart van Europa. Brussel voelt niet aan als ‘buitenland’, het is mijn thuis. Ik voel me hier geen outsider. We spreken allemaal dezelfde taal, die van de democratie. Hier kunnen ideeën ook botsen, maar je kan erover discussiëren zonder angst voor de gevolgen. In België heb ik ervaren wat het is te leven in een democratisch systeem, met hier en daar een imperfectie natuurlijk (lacht). Die democratische maturiteit wens ik Catalonië én Spanje toe.’

Klik hier voor heel het vraaggesprek met de man die zich verheugt over een “democratische maturiteit” in het land waar 4 Voorposters met een Vlaamse maturiteit dreigen achter de “democratische tralies” te komen wegens het aanklagen van de omvolking. En de N-VA – die zeer begaan is met het lot van Puigdemont – en bij uitbreiding met àlle vrijheidslievende volkeren ter wereld, zoals bv. de Koerden, de Perzen, de Burkinezen – zou wellicht minder kiezers naar het VB zien vertrekken, als ze het “belgisch systeem” zouden aanvallen i.p.v. een Vlaamse vrijheidspartij.

1 gedachte op “Welk zonnenstelsel heeft Puigdemont hier ontdekt?

  1. Volgens mij heeft Puigdemont in het verleden toch een paar matrakmeppen teveel op het hoofd gekregen van de Guardia Civil. Een land waar een Vlaamse stem al eeuwenlang minder zwaar weegt dan een franstalige de hemel inprijzen als democratisch gidsland, dat is geen nieuw zonnenstelsel ontdekken maar een compleet nieuwe melkweg.

Reacties zijn gesloten.