WEF-nieuws

Klaus Schwab stond meer dan een halve eeuw aan het roer van het WEF. Stilaan komt er kritiek op hem los en dan nog vanuit zijn eigen rangen.

Een aantal huidige en voormalige WEF-werknemers contacteerden de Britse krant The Guardian. Zij klaagden dat de 84-jarige Schwab in z’n eentje de lakens uitdeelde en dat hij zich slechts liet omringen met nietsnutten die niet in staat zijn de organisatie te leiden. De groep deelde de mening dat Schwab op geen enkele manier verantwoording tekent voor wat er binnen en buiten het WEF gebeurt. De groep wil anoniem blijven omdat “We aarzelen om bekend te worden want Klaus heeft talrijke connecties en is in staat ons leven zeer moeilijk te maken, zelfs als we het WEF verlaten.” De groep plaatste hun kritiek reeds op Linkedln, maar dit werd op verzoek van het WEF verwijderd – iets dat het WEF ontkende. Ze zouden niet durven…

In het kritisch opiniestuk werd Klaus Schwab “een wet op zichzelf” genoemd en dat de RVB een “addersnest” was. Er wordt verwacht dat er interne oorlogen zullen uitgevochten worden na het overlijden van Schwab. De WEF statuten garanderen immers zeggenschap in het bestuur voor familieleden van Schwab. En de Schwabclan heeft ook een vetorecht over het al dan niet opdoeken van het WEF.

  • Schwabs dochter is een beheerder
  • Schwabs zoon is lid van de Raad van Bestuur
  • Schwabs vrouw heeft de leiding van een stichting die dicht bij het WEF aanleunt.

Schwab “heeft een godcomplex en hij denkt dat hij tot de fitste 0.1 % behoort. Maar niemand is onsterfelijk.”, zo liet een Amerkaanse veteraan van 20 Davos conferenties horen aan Politico. Politico probeerde 29 van WEFs interne bronnen aan de praat te krijgen; resultaat nul. Ze vreesden allemaal de mogelijke gevolgen…

Intussen wordt de vorige Britse premier en Iraaks oorlogszaaier Tony Blair getipt als mogelijk opvolger van Schwab…. dan kan hij meteen de NAVO overnemen!

From Davos: The race to succeed Klaus Schwab – POLITICO

“Een maffianest…”