We zijn benieuwd…

Morgen stemming over verbod op onverdoofde slacht in commissie Dierenwelzijn Vlaams ParlementWelke Vlaamse spreekwoorden komen straks in aanmerking voor een verslag over de stemming?

Nieuwe heren, nieuwe wetten.
Bakzeil halen.
Zijn kar keren.
Wie met pek omgaat wordt erdoor besmet, een variante van
Wie met de hond slaapt, krijgt zijn vlooien.
Liever blode Jan…
Ledige vaten klinken het hardst.
Schijn bedriegt.
Kreupel wil altijd voordansen.
Praatjes vullen geen gaatjes.
Veel beloven en weinig geven, doet de gekken in vreugde leven.
Veel geschreeuw en weinig wol.

 

of

 

Waar een wil is is een weg.
Willen is  kunnen.
Beter laat dan nooit.
Een man een woord.

Vandaag stemming over verbod op onverdoofde slacht in commissie Dierenwelzijn Vlaams Parlement.  Eindelijk zullen alle Vlaamse politieke partijen kleur moeten.  Er staan in de commissie twee voorstellen geagendeerd die een verbod willen invoeren op het onverdoofd slachten van dieren: eentje van inmiddels onafhankelijk parlementslid Hermes Sanctorum en eentje van VB-fractievoorzitter Chris Janssens.

GAIA wekt Vlaamse partijen voor stemming pro verbod onverdoofd slachten

GAIA hekelde verwijzingen naar de door minister van Dierenwelzijn, Ben Weyts, aangestelde “tussenpersoon” in de figuur van de voormalige Boerenbond-voorzitter Piet Vanthemsche als “een doorzichtig excuus waar politieke angsthazen zich achter kunnen wegsteken.” Michel Vandenbosch: “Tegen de tijd dat Piet Vanthemsche zijn rapport aflevert bij minister Weyts, is het zomerreces. Het volgende offerfeest vindt plaats begin september en dan gaat de politiek in gemeenteraadsverkiezingsmodus, worden de messen geslepen en wordt niemand nog iets gegund.”

Noteer: GAIA voerde actie aan alle hoofdkwartieren van de Vlaamse partijen.  Alle?  Misschien een ongewild compliment voor de duidelijke taal en actie van het Vlaams Belang.


 

6 gedachten over “We zijn benieuwd…

  1. Gaia is in het zelfde bedje ziek als de meeste “weldenkenden”: “democratie of niet we trekken een cordon sanitaire rond het Vlaams Belang”. Zelfs als het VB over bepaalde zaken hetzelfde standpunt inneemt. Ik heb waarschijnlijk een verkeerd begrip betreffende “democratie”.
    Ik vraag mij tevens af wanneer er actie komt tegen het onverdoofd slachten van menselijke wezens. Deze krijgen nog niet eens de kans naar het oosten te kijken bij het afslachten, wat wel het geval is bij de dieren. Misschien moet hiervoor ook een “tussenpersoon” aangesteld worden.

  2. Gelukkig zijn er bepaalde dieren die geen pijnlijke dood moeten ondergaan , zoals de varkens . Mohammed “den groote profeet ” zag mogelijk bepaalde karaktertrekken en gelijkenissen met dat dier en vertelde zijn simpele van geest volgelingen dat het onrein was , Alhoewel ik kan geen enkel varken dat kan beschuldigd worden van pedofilie , noch zijn er varkens krijgsheren die moorden en plunderen …Alhoewel IS !!!

  3. Niet te begrijpen dat ze over dergelijk onderwerp gaan “onderhandelen en stemmen?” Gewoon de wet toepassen en punt.
    “Onverdoofd slachten is een misdaad en misdaden moeten bestraft worden” niet ouwehoeren maar dat islamzootje duidelijk maken dat ‘hier’ enkel onze seculiere wetten aan de orde zijn en geen gezeik van een pedofiel of ander onbestaand wezen.

Reacties zijn gesloten.