“We will protect our people…”

Het USA Central Command heeft stelling genomen: het zal alle Amerikanen beschermen. Eender waar ze ze zich bevinden. In de VSA is het niet nodig; daar heerst geen oorlog, daar worden ze niet belaagd door vreemde overheersers. Elders. Of ze nu een land bezetten aan de andere kant van de wereld, of ze daar al herhaaldelijk het bevel gekregen hebben van de regering om op te stappen, of ze zich daar illegaal bevinden of niet, of ze de olie en oogsten stelen, eender hoe, eender wat, de VSA vinden dat heel de wereld hun speeltuin is en wie het daar niet mee eens is, dàt is de vijand, ook al bevindt deze zich in eigen land en weert hij zich tegen de bezetter. Voorwaar, de VSA zijn gewoon ‘exceptional”. Buiten categorie. God boven God.

https://www.haaretz.com/israel-news/2024-02-03/ty-article-live/u-s-strikes-over-85-pro-iranian-militia-targets-in-iraq-syria/0000018d-6cd8-dd6e-a98d-fcfa0ff90000?liveBlogItemId=1646125056#1646125056

4 gedachten over ““We will protect our people…”

 1. Mooie woorden,mooie principes.
  Wat echter met Gonzalo Lira,journalist,filmmaker, geboren in Burbank Los Angeles op 29-02-1968.
  Gestorven aan longontsteking in Oekrainse gevangenis.
  Een telefoontje volstond om hem vrij te krijgen.

  Mvg

 2. Het kan toch niet dat jullie,als redactie,niet weten van Gonzalo Lira (Amerikaans burger!!).
  Eerst dacht ik dat jullie reactie cynisch bedoelt was,maar het feit dat jullie mijn reactie niet laten verschijnen doelt op iets anders.

  Mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + tien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.