We verbruiken minder water…

… en toch betalen we altijd meer. 

Berichten over watertekort zijn schering en inslag.  Even populair als de opwarming van de aarde. Onheilsvoorspellingen over een volgende oorlog die over  water zou gevoerd worden.  Zoals bv. in Oekraïne.  Daar zijn de Maidanrellen – Oekraïeners zijn geheelonthouders – uitgebroken toen bleek dat de 5 liter-bidons van hun geliefde Joelia-water uit de handel zouden genomen worden.  In de plaats kwamen er 1.5 liter flessen, waardoor tegelijk het water zowat 30% duurder werd.  Poetin deed de verontwaardiging toenemen door over de grens een tuinslang tot in de Oost-Oekraïense achtertuin te laten leggen.

Alle gekheid op een stokje, telkens als de regering het woord ‘tekort’ laat vallen, dan vermoedt een uit ervaring wijs geworden burger dat hiermee de prelude naar een prijsverhoging ingezet wordt.

WaterkraanJoke Schouvliege wil dit ontkrachten en heeft in navolging van de zuinige douchekop een waterbesparend kraantje laten ontwerpen.

U moet er alleen aan denken genoeg munten gereed te houden, want een biljettenwisselaar werd bewust niet voorzien.

FVE

9 gedachten over “We verbruiken minder water…

  1. En dat voor een product dat met bakken uit de hemel valt! In Ierland, waar het nog meer regent als hier, is leidingwater gratis.

  2. Net zo met de energie. 4 Jaar op rij verbruiken wij minder elektriciteit, maar we betalen alle jaren meer. Meer betalen voor minder verbruik. Moet kunnen zeker?

  3. Ondanks al die hogere rekeningen zijn wij volgens de Nationale Bank en Trends sinds 2011 veertig procent (40%) rijker geworden.

    • Ze kunnen mij veel wijsmaken, maar dit geloof ik nu net niet. Het is enkel een excuus om in onze zakken te kunnen zitten. De EU bobo’s zijn goed in hersenspoelen. Ze zijn gepatenteerd op vlak van het kleptocratisch profitariaat.

    • Men spreekt van 40% gemiddeld wat een beetje misleidend is. De werkelijkheid kan dus zoiets zijn dat 10% v/d bevolking 600% rijker is geworden en 90% v/d mensen die 20% armer zijn geworden. Tenslotte loopt bijna 21% van de bevolking kans om in de armoede verzeild te geraken en zijn er 45.000 personen in Vlaanderen die hun krediet niet meer kunnen afbetalen.

  4. We liggen ± 700 euro onder het Europees gemiddelde qua pensioenen maar we zijn 31 miljard euro rijker geworden??????
    Denken ze in Brussel nu echt dat wij achterlijken zijn?

Reacties zijn gesloten.