We krijgen waarschijnlijk een nieuwe, bijzonder onderlegde, grondwetspecialiste…

… die “niet alleen spoken ziet”

“Dit gaat niet over cadeaus, het Grondwettelijk Hof is een heel belangrijke instelling. De beslissing over de benoeming ligt uiteindelijk bij de Senaat.” (dixit Joachim Coens)

Volgens Joachim Coens, de voorzitter van CD&V, voldoet ex-minister Joke Schauvliege (CD&V) aan alle criteria om deel uit te maken van het Grondwettelijk Hof. Schauvliege wordt genoemd als nieuwe rechter aan het Hof. Maar haar kandidatuur kreeg de afgelopen dagen veel kritiek. Schauvliege moest in 2019 ontslag nemen als Vlaams minister na omstreden uitspraken over de klimaatmarsen en de Staatsveiligheid. Lees verder… en volg bruggetjes naar vorige artikels onderaan.

1 gedachte op “We krijgen waarschijnlijk een nieuwe, bijzonder onderlegde, grondwetspecialiste…

  1. Dat Joke Schauvliege een lichtgewicht is in de politiek is een open deur intrappen. Als gemeenteraadslid en later schepen in Evergem heeft ze zeker geen blijvende indruk nagelaten. Als stemmenkanon had ze de onvoorwaardelijke steun van de boerenbond.
    De CD&V heeft jarenlang de scepter gezwaaid in Evergem maar is nu het vijfde wiel aan de wagen van de NVA. Woordbreuk is nog altijd het gedrag van die partij ik kan er van meespreken; Een gegeven woord op een fractievergadering van alle partijen word door de toenmalige burgemeester compleet genegeerd. Il faut le faire.
    De CD&V blijft een partij van nog mossel nog vis.

Reacties zijn gesloten.