Wat we zelf doen…

… had veel beter gekund!

“Dit is een hele dure prijs die we moeten betalen voor amateurisme.”

dixit Wouter Van Besien. We kunnen hem geen ongelijk geven.

Vlaanderen en de stad Antwerpen moeten samen zowat 50 miljoen euro extra betalen aan de aannemer van de werken op en rond de Antwerpse Leien. Het is een gevolg van een conflict dat al sinds het begin van de werken in 2016 aansleept. Lees verder…

Terugschakelend naar de woorden “Wat we zelf doen, doen we beter”, van Gaston Geens, de eerste voorzitter van de Vlaamse executieve (1981-1991), hét symbool voor de zelfgenoegzaamheid of zelfs de arrogantie van Vlaanderen. Terwijl Geens juist wilde zeggen dat een autonoom Vlaanderen het aan zichzelf verplicht was het beter te doen dan België. ‘We zullen moeten bewijzen dat we wat we zelf doen, ook beter doen’, waren letterlijk zijn woorden.

In Antwerpen is dat bewijs ondanks (of dankzij?) het bestuur van en met de Grote Manitou voorlopig niet te bespeuren. E fructu arbor cognoscitur.

1 gedachte op “Wat we zelf doen…

  1. Men kan er niet naast kijken dat de grote manitou van zijn pluimen aan het verliezen is. De gedrevenheid is evenredig met zijn oorlog tegen de drugs, rien ne va plus. Hem rest nog zijn dagen te slijten als twintig jaar voorzitter. De partij heeft het al begrepen , we laten onze “grote leider” niet in de steek om ons postje niet te verliezen. Het hemdje is altijd korter dan het rokje. Ook Antwerpen zal met een kater wakker worden want met Open VLD en SPA in het beleid is het er niet beter op geworden. De gemiste kans om met het VB de anderen voor het blok te zetten en hun kleur te doen bekennen is het doodvonnis van de grote partij die de NVA was geworden.Quo vadis.

Reacties zijn gesloten.