Wat hebben we uit de Zevende Dag onthouden?

critism2 kritiek

  • De welbespraakte eerste minister van het land b belandt prompt in een zwart gat als het over de begroting gaat, maar benadrukt dat nog geen enkele regering zo veel ‘inspanningen’ gedaan heeft als de zijne.  Ondankbare bevolking.  Blijft bij zijn standpunt over de verkozen Amerikaanse president en komt daarmee aardig in de buurt van zijn mening over het Vlaams Belang.
  • De koekoeksei-Vlaming Wouter Van Bellingen blijft ook bij zijn standpunt dat gebruiken en tradities van het gastland moeten afgeschaft worden als de geïmporteerde landgenoot zich daaraan ergert.  Zijn plaat bleef hangen want het woord ‘transitie‘ kwam als een kwade frank telkens weer ten berde.  Kwestie dat de brave kindjes, die toevallig meekijken, niet zouden snappen dat deze zwarte meneer niet de lieve zwarte vriend is, die ze in Zwarte Piet zien.
  • Het is wachten op K3, die met een volgend ‘modern’ liedje over rassendiscriminatie, samen met regenboogpieten – de passende kleedjes hebben ze al – een dansje instuderen.  Kwestie van alle thema’s der politieke correctheid, inclusief de geseksualiseerde mogelijkheden vanaf de peutertuin, te bestrijken.
  • Het debat ‘De EUropese Unie na Trump bracht geen verrassingen.  Ivo Belet gaf de voortrap met zijn uitspraak dat hij hoopte dat ‘het kwalijke virus’ niet zou overwaaien naar de geprezen EU-lidstaten.  Kathleentje-met-de-slaapkamerstem is bezorgd om de klimaatproblematiek – haar specialiteit -, want de ‘migratiestromen zullen dramatisch toenemen’. ISIS als meteo-verschijnsel, onze vetpotten als hoge-druk-gebied… je moet er maar opkomen. Hilde Vautmans stelt dat de Europese bevolking bezorgd is over haar veiligheid.  Niet dat ze een verband zag met de immigratie en het terrorisme.  Verhofstadt I have  dreamLiefst wil ze een EUropees Leger met één opperkommando.  Wat ons vannacht een nachtmerrie bezorgd heeft: met generaal Vrhfstdt aan het hoofd van de verenigde EU-strijdkrachten om de Krim te bevrijden van de bolsjeviek.  Wat hebben we geleerd?  ‘Vluchtelingen’ en daaraan verbonden conclusies zoals terrorisme-import, worden binnenkort verboden woorden op de nullenzender.
  • En ja, voor de EU is er geen weg terug.  Bij herhaling werd verzekerd ‘niet méér EU’, maar een ‘sterker EU’, met méér slagkracht voor de EU, m.a.w. de soevereiniteit van de lidstaten moet afgeschaft worden.  Hooguit zullen we zelf nog mogen beslissen wanneer de postbode langs komt.
  • Als media-watcheres mocht een vlot meiske van Studio Brussel haar zeg komen doen.  Ook zij is blijkbaar geen Trump-fan.  We waren niet verbaasd.  Maar, eerlijk is eerlijk, haar verschijning doet geen pijn aan de ogen.  Raar dat ze bij de radio werkt.

Hierbij het debatfragment.  Noteer dat de presentator, Tim Pauwels, het vertikte om Tom Van Grieken als ‘voorzitter van het Vlaams Belang’ voor te stellen. De rest kreeg wel een ondertitel.  Wie heel de uitzending wil (her)bekijken: klik op 7de Dag.