Wat als…?

Afbeeldingsresultaat voor joden staat madagascarWat als Madagascar het thuisland van alle Joden geworden was? Zouden de christenen in het M.O. dan een eigen land gehad hebben? Zouden Egypte, Jordanië en Syrië met elkaar op de vuist gegaan zijn? Zouden de Palestijnen dan een intifada tegen moslim ‘bezetters’ voeren? Hoeveel zou er nog van de geboorte- en sterfplaats van Christus over gebleven zijn? Hoeveel woestijn zou er vruchtbaar gemaakt zijn? Hoe sterk zou de Joodse lobby wereldwijd geworden zijn?

Objectief feitenmateriaal is moeilijk te vinden.  Alles is poco gekleurd.  De overwinnaars schrijven de geschiedenis.  Al valt het niet te ontkennen dat het plan niet uitsluitend uit de hersenpan der nazi’s gekomen is.

“Het Madagascarplan, zo blijkt, is niet bedacht door de nazi’s, maar had vele wortels in het verleden.

Reeds in de Middeleeuwen en tijdens de Reformatie zijn de voorstellen om de joden uit Europa te verwijderen en ze op de een of ander eiland te dumpen, niet van de lucht.

Vooral onze eeuw leverde een rijke oogst aan brochures over deze ‘oplossing’ van het ‘joodse vraagstuk’.

Het grote eiland Madagascar gaat dan een rol spelen, dat ruimte voor miljoenen joden biedt en bovendien een slecht klimaat heeft.

De Polen wilden, om een voorbeeld te noemen, in 1937 hun drie miljoen joden naar Madagascar verbannen en onderhandelden daarover met de Franse minister van buitenlandse zaken in goed overleg. Het zou wel duur zijn maar geen nood: de joden zouden het zelf moeten betalen.” (uit HANS JANSEN: Het Madagascarplan. De voorgenomen deportatie van Europese joden naar Madagascar)

Madagaskarplan – Deportatie van Joden naar Afrika

Al lang voor de holocaust plaatsvond werd er in Europa uitvoerig gesproken over een manier om van de joden af te komen. Antisemieten uit Engeland, Nederland en Polen spraken al tijdens de Eerste Wereldoorlog over een deportatie van de joden. De bedoeling was om hen naar Madagascar te sturen.  Lees verder…

Of neem een kijkje bij KIJK.

De eerste video geeft ‘feiten’ in telegramstijl – sec.  De tweede video geeft meteen de gangbare ‘mening’ als ‘feiten’, maar biedt wel meer details.  Zo zou men zelfs overwogen hebben een federale staat op te richten, ingedeeld in gewesten volgens de verschillende oorsprong der Joden.  Gedankenspielerei.

En in deze video leren we dat de Joden in Israël slechts halve Joden zijn; de 100% Joden – zeg maar de originele Joden – stammen uit Madagascar.

1 gedachte op “Wat als…?

  1. In Gelderland bij Ellen van der Zweep kan je een cursus teambuilding en leiderschap schapen drijven volgen.
    Bij het artikel moest ik hier aan denken.

Reacties zijn gesloten.