Orban houdt voet bij stuk

Afbeeldingsresultaat voor hungary soros anti migrant

Over heel het grondgebied van Hongarije hangen de affiches met de tronie van Soros om duidelijk te maken dat het Orban menens is met zijn anti-migrantenbeleid.  Soros deed immers een oproep aan de regering van zijn geboorteland om meer migranten toe te laten.

“Laten we Soros niet laatst laten lachen”, is de boodschap.

Soros kan er echter niet mee lachen.  Hij heeft het over een anti-semitische actie.  Hij voelt zich misbegrepen.  Tenslotte bedoelt hij het goed, nietwaar, wil hij van heel West-Europa een derde-wereld-continent maken.  Initieel kreeg hij steun van de Israëlische ambassadeur in Boedapest, die stelde dat de campagne herinnert aan “de donkerste dagen in de geschiedenis”.   Maar een dag later kwam er van het Israëlisch buitenlandministerie een rechtzetting dat “de kritiek op Soros terecht was”.   Daarin wordt gesteld dat Israël het antisemitisme betreurt en dat Soros “voortdurend de democratisch verkozen Israëlische regeringen ondermijnt door organisaties te financieren die de Joodse staat belasteren en het recht ontzeggen op zelfverdediging.”  

Het is puur toeval  dat Netanyahu volgende week in Hongarije verwacht wordt, het eerste bezoek van een Israëlische eerste minister sinds het einde van het communisme in 1989.

The Guardian

 

 

5 gedachten over “Orban houdt voet bij stuk

 1. Een grote bravo voor Orban en dat Soros maar rap sterft en bij zijn vriend Satan beland.

 2. Als wij dit soort politici maar eens in Vlaanderen en de rest van Europa hadden. De puinhopen zouden spoedig opgekuist zijn. Orban een man naar mijn hart.

   • “Bon voyage, geachte Redactie”, indien Fikken nog niet vertrokken is door de schouw van het crematorium, blijft hij aan onze Vlaamse kust…
    Het is bij ons steeds “mooi weer” (indien het geen “beestenweertje” is) 🙂

  • Toch liever naar Hongarije dan naar Turkije.
   En het beste is onze Vlaamse kust.

Reacties zijn gesloten.