Wanneer de nullenzender?

kai_gniffke

Het tv-journaal in Merkelland noemt de AfD in de nieuwsuitzendingen  nicht mehr „rechtspopulistisch“ (niet meer populistisch) Dat verklaart de grote baas van de redactie tijdens een persconferentie van ARD-aktuell, Kai Gniffke (foto), bij het 4. Evangelische Medienkongress van 12/13 oktober in Hamburg.

Niet dat de zender tot inkeer is gekomen.  De beslissing viel onder druk van de kijkers, die de benaming als betuttelend geïnterpreteerd hadden.  Daarom werd de benaming afgevoerd.  “Wij eisen niet de onfeilbaarheid op,” verklaarde Kai Gniffke.

Het is wachten op de nullenzender om de slogan te adopteren.

PI

 

3 gedachten over “Wanneer de nullenzender?

 1. Als het gaat om rechtse partijen populistisch, racistisch, xenofoob, onverdraagzaam, verzuurd, fascistisch te noemen staat de VRT (sorry 0000) wel op de eerste plaats. De Nederlanders, de Duitsers, de Oostenrijkers, de Fransen, kortom de Europese TV zenders zijn de mosterd in belgie komen halen. Of zoals Louis Tobback het al zei “met alle middelen”. Waarom zouden ze bij de 0000 hun beleid veranderen? Ze zijn namelijk (onterecht) overtuigd van hun “grote gelijk”.

 2. Ik weet niet hoeveel kijkers maandag naar ARD deden, maar 87% van die kijkers hebben ze nog allemaal op een rij.

  Maandag werd een fictieve film getoond over een door terroristen gekaapt vliegtuig met 170 passagiers aan boord. De terroristen maakten kenbaar dat ze het vliegtuig zouden laten neerstorten op een voetbalstadion met 70.000 aanwezigen. De Duitse weermacht piloot, Lars Koch, lanceert op eigen initiatief een raket en schiet het vliegtuig voorafgaandelijk af. Resultaat 170 passagiers dood, 70.000 mensen gered. Daar ligt het dilemma.

  In 2005 kwam er een wet waarbij het toegestaan werd om een gekaapt vliegtuig neer te halen. Een jaar later werd deze wet, die protest veroorzaakte, herroepen. Bijgevolg komt Lars Koch voor de rechtbank voor het doden van 170 mensen. En dan mogen de kijker mee beslissen over schuld en onschuld. De centrale vraag was: hebben wij het recht om het leven van 70.000 mensen hoger te stellen dan het leven van 170 passagiers?

  Op zich een idiote vraag, want als Lars Koch het vliegtuig niet vooraf had neergehaald zouden er geen 70.000 doden zijn geweest maar 70.170.

  87% van de kijkers sprak Lars Koch vrij.

 3. De Stad Dresden organiseert een ‘Bürgerfest’, als een waarschuwing tegen PEGIDA en dit onder het thema ‘Mitmenschlichkeit statt Hass’ of ‘Medemenselijkheid in plaats van haat’. Een STAD organiseert dus een feest tegen de eigen burgers die een afwijkende mening hebben? Waar hebben we dat nog gezien? In de DDR? Nee, daar liepen onduidelijke fascisten rond die onderdrukt moesten worden zonder burgerfeest.

Reacties zijn gesloten.