Waarom Geert Wilders gelijk heeft over de euro

Het ‘kiezersmandaat’ van de Griekse regering komt neer op: ‘Wij als Grieken hebben democratisch besloten dat jullie, andere Europeanen, onze schuld moeten betalen’.

Een zwakke economie krijgt door de euro alle kans op de pof te leven. De muntunie is mislukt, dat is duidelijk, vindt Yvonne Hofs. Er zit niets anders op dan die af te bouwen.

U leest het goed: dit wordt een betoog dat de PVV-leider met plezier zal lezen. Wilders roept al jaren dat de euro een misbaksel is. Hij beweert ook dat Nederland en Duitsland beter af zullen zijn als ze de gulden en de D-mark weer invoeren. Beide beweringen zijn waar. Maar omdat ze worden verkondigd door een populist dan wel rechts-extremist, worden Wilders’ opinies door het zogenaamd weldenkende deel van de bevolking haast gedachteloos als onzin afgedaan.

Lees verder…

4 gedachten over “Waarom Geert Wilders gelijk heeft over de euro

 1. Vandaag een papieren Azijnbode gekocht.
  Is erg technisch artikel.
  Maar het komt erop neer dat de euro vanaf dag één een
  mislukt experiment is geweest.
  27 staten met één munt en 27 verschillende culturen en
  wetten kan op den duur niet goed gaan.

 2. De grieken vinden dat de EU hen maar niet had moeten aanvaarden in de eurozone, en hen bovendien maar beter had moeten controleren en begeleiden, zoals bv KPMG dat doet bij firma’s waarmee ze een contract hebben.

 3. De Grieken zullen nooit één cent terugbetalen. Al wat we er hebben moeten insteken zijn we kwijt. Dit geldt ook voor wat er nog gaat ingestoken worden, in dit bodemloos vat. Men schreeuwt nu moord en brand over de Grieken, maar in belgië doen de franstaligen dat al een eeuwigheid, en dit zonder dat daar één verkeerd woord mag over gezegd worden.
  Als Tsipras en Varoufakis nu eens de franstaligen in belgië als voorbeeld zouden nemen om niets moeten terug te betalen, dan is er een probleem bij in Brussel.
  De Grieken kunnen dan gewoon stellen dat de EUSSR een grotere versie is van belgië, waar het zuiden leeft op de kosten van het noorden. Als dit in belgië een normale zaak is, wat is dan het probleem op het niveau van de EUSSR.
  De binding van het griekse probleem met de transferten in belgië biedt dan ook de mogelijkheid deze transferten op de agenda te plaatsen. Wat het resultaat ook is, doet er niet toe, als er maar over gesproken en geschreven wordt.
  Voor het overige is de euro geen doel op zich zelf, maar een middel tot de NWO.
  Een euro die ingezet werd als wapen tegen de landen van de EUSSR.(en vooral dan tegen deze van Noord Europa).
  In feite verloopt alles zoals gepland, met het doel chaos te veroorzaken waaruit dan een NWO gaat te voorschijn komen cfr het principe “ordo ab chao”.
  Over de achtergronden van dit alles : zie bruggetje!!!
  De belastingbetaler en de spaarder zullen het gelag betalen.
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/07/04/griechenland-usa-rufen-den-zahltag-fuer-europa-aus/

 4. Soms begrijp ik onze geblondeerde, langs moederszijde afstammend van de joods-Indisch-Nederlandse familie Meijer, man niet.
  Is hij plots bekommerd om Duitsland. Blijkbaar wel, sinds Pegida hem in Duitsland een platform verleende om zijn speech te houden. Nochtans had hij in Der Spiegel International, verwijzend naar zijn leger dienst, verklaard : I was happy not to have to share a tent with the Germans during joint maneuvers.
  Een aversie kan natuurlijk verkeren als het opportuner is om ze onder de mat te vegen.

Reacties zijn gesloten.