Waarom? Daarom!

Afbeeldingsresultaat voor caterpillarCaterpillar moet sluiten.

Belgisch Caterpillarfabriek sluit de deuren
De directie van het Amerikaanse bedrijf heeft vandaag 2 september 2016 bekendgemaakt dat Caterpillar de fabriek moet sluiten. Bij Caterpillar in Gosselies werden in maart 2014 al eens 1.331 banen geschrapt maar thans zouden 2.000 mensen hun baan verliezen, aldus een bericht in De Standaard van hedenochtend. Een nieuw menselijk en economisch drama dient zich aan.

BDS boycot Caterpillar
Al vele jaren voert de antisemitische boycot-Israël beweging BDS (Boycot, Divest and Sanctions) wereldwijd een boycot van Caterpillar Inc.. Het gekende Amerikaanse bedrijf, vaak afgekort tot CAT, houdt zich voornamelijk bezig met het ontwerp en de bouw van zware machines voor de weg- en waterbouw en mijnbouw.  Lees verder…

Ter illustratie:

Nochtans worden de Caterpillars ook in het zgn. Palestina gebruikt:

En ter verduidelijking : Pat Condell

In de media reageren intussen de ‘belgische politici’: Brutale beslissing,

Waarom moet Caterpillar in Gosselies sluiten?

 

2 gedachten over “Waarom? Daarom!

 1. waarom hoor je nu de politici, de vakbonden, de media,… blèiten dat er 2000 jobs sneuvelen bij CAT?

  waarom hoor je dezelfde blèters niet blèiten over de meer dan drieduizend werknemers bij kmo’s, kleine zelfstandigen, kleine toeleveranciers die ook zullen sneuvelen doordat CAT verdwijnt?

  waarom in het bijzonder zie je en hoor je meneerke Peeters molenwieken over die 2000, was die meneer niet de grote pleitbezorger van de zelfstandige ondernemers? – voor hij in de politiek geparachuteerd werd.

  Voor de enen zullen restructuringsplannen en hulpprogramma’s en prepensioenen et tutti quanti bij de vleet het daglicht zien en het leed verzachten,
  voor de anderen nieksmendalle, ze kunnen stikken.

  …les uns et les autres…

Reacties zijn gesloten.