Waar zitten ze?

We hebben onze buik vol van vluchtelingen.  Heel de dag op de nullenzender, in woord en beeld, vluchtelingen en nog eens vluchtelingen.  Met “duiding” om ons een oor aan te naaien een schuldgevoel aan te praten.

Wilt u weten of u hen ook in uw gemeente met een spandoek en een lied kan welkom heten?  De Frut biedt een interactieve mogelijkheid daartoe in de provincie Antwerpen.

FVE

6 gedachten over “Waar zitten ze?

  1. Wie kijkt er nu nog naar die linkse rode klotenzender BRT? Ik niet, ik verknoei er mijn tijd niet aan want ik heb een gruwelijke hekel aan rood en groen want die geven zelfs een schorpioen nog een zoen om de postjes en de poen.

  2. Er staat ons nog wat te wachten! Vandaag in HLN het bericht dat een Syrische vader in Charleroi zijn dochter van 15 jaar vreselijk mishandeld heeft omdat ze een vriendje heeft. Haar broer vond die afranseling niet genoeg en vond dat de zus verdronken moest worden om de eer van de familie te redden, het arme kind is door het raam gesprongen.
    En met zo’n idioten worden wij nu massaal opgescheept! 🙁

    • Dat is nu juist wat Links zo aantrekt: die botsing der culturen, een aanslag hier of daar, een burgeroorlog ‘light’. Want verveling is hun ergste lot.

    • Dat is juist Mieke , het zijn idioten ,alhoewel in het Groot Sprookjesboek van Felix , of was het Frans Timmermans worden ze omschreven , als echte menschen op zoek naar veiligheid , geluk en vooral “liefde” , die ze vanuit hun familie in dank uitstralen naar hun weldoeners , hun redders ! Maar wees nu eerlijk , hoe behandelen wij deze , in onze ogen “minderwaardige sukkelaars! ” Ze zijn het slachtoffer van racisme en demonisering . Zelfs hun kleutertjes worden niet ontzien ! In peutertuin “De Bijtjes” werd een kindje genadeloos gefolterd , opgehangen en gewurgd door de juf (te vergelijken met de heks van sneeuwwitje) . Eerder werd in dergelijk strafkamp met de misleidende onschuldige naam ” De Blokkedoos” werden , O ! mijn God , lieve krullebolletjes onderworpen aan sexueel misbruik , eveneens door een peuterstrafkampbewaakster die zich ook “Juf ” laat noemen . Alhoewel geen bewijzen voor schuld zijn gevonden mogen we niet vergeten dat beide Juffers “ongelovigen” zijn , dat is al een bewijs van schuld op zichzelf . Bovendien provoceren ze , tonen geen respect ! voor die arme leefloon-sukkelaars hun kultuur (wat dat woordje ook moge betekenen ) ,want zij dragen geen hoofddoek !! Wees eerlijk Mieke , ge zou voor minder !!
      PS (aub mijn betoog niet te letterlijk nemen )

  3. Toch is er nog hoop: als de regering de besparingen op de vrt doorzet, dreigen de vakbenden met de schermen op zwart te zetten, geen uitzendingen dus. Kan het mooier?

Reacties zijn gesloten.