Vuistgevecht in Turks parlement

Zo eensgezind is men niet in Turkije. Erdogan kan dan grote optochten en meetings organiseren waar men enthousiast de “Verheven Leider” toejuicht, in het parlement zitten ook oppositieleden. Toen eentje woensdag de euvele moed had zijn twijfels bij de Turkse inval in Idlib te uiten – we citeren “Zijn jullie op zoek naar de duivel? Jij bent de duivel door met de VSA akkoorden te sluiten (over Idlib). Hierdoor stuur jij onze soldaten in de dood.”

Hij verwees o.a. naar het laatste twitterbericht van deze jonge Turkse soldaat, Eyüp Gülaştı, inmiddels gedood in Idlib, waarin hij schreef: “We zijn Idlib binnengetrokken, ca. 100 km afgelegd, sliepen gedurende 3 dagen in open lucht, vonden een stal, zitten er helemaal onder door. Ze hebben ons als lokaas gestuurd. Gedurende drie dagen luchtaanvallen.”

Afbeelding
Afbeelding

De Syrische president Assad liet een simultane boodschap horen bij een Russische nieuwszender: “Ik vraag aan het Turkse volk: wat is jullie probleem met Syrië? Welk is het probleem waardoor Turkse burgers moeten sterven? We zijn broedervolkeren. We zijn verbonden door onze cultuur: er leven bio-Turken in Syrië en bio-Syriërs in Turkije.”

Wordt vandaag uitgezonden.