4 gedachten over “Vrijheid van meningsuiting

 1. Joe Biden, Vizepresident van de USA, gaf het toe tijdens een speech in de Kennedy School : Obama stond erop dat de EU economische schade in koop zou nemen om Poetin en de Russen te straffen. (Deutsche Wirtschafts Nachrichten : Obama blamiert Angela Merkel)
  De uiteenzetting van Biden maakt duidelijk dat Merkel en haar EU collega’s onder druk van de USA de eigen volkeren schade berokkenden.

  • Anna,
   Veel druk zal er niet geweest zijn..!! Kijk in het bruggetje op datum van 05.10.2014 bij de commentaar op “Wulff ist ein Verräter!!!”
   In deze commentaar is er een verwijzing naar een bepaalde loge, en dit verklaart dan ook alles.
   Vergeet ook niet de beruchte “Kanzler brief”, de Atlantik brücke, en het Stasi dossier van Merkel.
   Dit bevestigt wat ik reeds vroeger heb geschreven dat de sancties tegen Rusland, in de eerste plaats bedoeld waren tegen West -Europa. (en waarbij Oekraïne het voorwendsel was).
   http://www.hartgeld.com/eliten-politik.html

   • ‘een verwijzing naar een bepaalde loge en dat verklaart dan ook alles’

    We komen inderdaad steeds bij loges terecht. In het boek ‘ Mustapha Kémal ou la mort d’un empire’ blz 103-104 wordt ook duidelijk welke rol zij in het wereldgebeuren spelen.
    De latere Ataturk wou in 1903 een sectie Vatan (wat moederland betekent) in Tessaloniki stichten. Hij kwam daar niet verder mee en een kameraad vertelde hem de reden : Tessaloniki telde heel wat joodse burgers die al een revolutionaire vereniging financierde nl. Union et Progrès. Het waren vrijmetselaars. Op hun aandringen werd Kémal lid van de loge ‘Vedata’. Hij verliet Vedata omdat de atmosfeer hem helemaal niet beviel. Hij beklaagde zich dat daar enkel over het uitwerken van revoluties in Bulgarije, Griekenland, Rusland, Duitsland, China en nog andere landen werd gesproken, maar dat daar geen enkel belang werd geacht aan Turkije. Hij vond dat hij in een ondergrondse beweging was terecht gekomen met internationaal karakter, waar alles op fluistertoon en op mysterieuze wijze werd uitgelegd, met de nodige weglatingen.
    Hoe de revoluties in de aangehaalde landen zijn verlopen, weten wij intussen.

 2. De vrije mening!
  Plezant artikel gelezen uit een verzameling van Meinungsäusserung uit het jaar 1695 over het beroep van journalisten.
  Oorspronkelijk was het uitgeven van gazetten voorbehouden aan postmeesters, die uit hoofde van hun beroep van her naar der reisden, feiten verzamelden en neerschreven “tot de geldhonger om zich heen sloeg waardoor andere, gemene personen zich hierin begonnen te mengen en allerhande leugens begonnen te verzamelen om de lichtgelovige wereld een neus te zetten. Wat verkeerd is en door een openlijk verbod dient afgewend te worden. Zodat het stopt dat deze mensen, dagelijks schrijven en drukken wat hen door losbandige lieden, opscheppers, schreeuwers en betweters, en door kwaad bedoelende kletskousen en zwart makers wordt voorgeschoteld.”
  Over die gilde van de geld hongerigen kan het VB meespreken en wij met hen.

Reacties zijn gesloten.